Rinktinės žaidėjai – kiti, treneriai – tie patys

Šiandien pasirengimą Europos jaunimo vaikinų (gimusių 1986 metais ir jaunesnių) čempionatui Kaune pradeda Lietuvos rinktinė. Praėjusių metų Europos dvidešimtmečių vicečempionai titulą gins Izmiro mieste Turkijoje.

Europos pirmenybės vyks liepos 14-23 dienomis.

Ryškiausia – gynėjų grandis

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 20 žaidėjų. Iš pernykštės rinktinės, kuri Maskvoje vykusiame čempionate iškovojo sidabro medalius, šių metų kandidatų sąraše yra tik du krepšininkai – 195 cm ūgio 19 metų Kauno „Žalgirio” gynėjas Mantas Kalnietis ir JAV studijuojantis 213 cm ūgio, taip pat 19-metis Tomas Jasiulionis.

Be jų į rinktinę yra kviečiami ir šie žaidėjai: Žydrūnas Kelys (gimęs 1987 m., ūgis 188 cm, Vilniaus „Sakalai”), Giedrius Kurtinaitis (1986, 194, Kauno „Albara-Lagiva”), Aidas Viskontas (1986, 185, Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė”), Marius Runkauskas (1986, 190, „Nafta-Uni-Laivitė”), Martynas Pocius (1986, 193, JAV), Ernestas Ežerskis (1987, 193, „Panevėžys”), Mantas Simonavičius (1986, 195, Anykščių „Puntukas-Jarimpeksas”), Žygis Šeštokas (1986, 195, JAV), Andrius Aleksandrovas (1986, 98, „Žalgiris”), Tautvydas Barštys (1986, 197, „Žalgiris-Sabonio KM”), Vilmantas Dilys (1987, 206, „Žalgiris”), Paulius Abramavičius (1986, 202, „Panevėžys”), Povilas Butkevičius (1987, 201, „Žalgiris-Sabonio KM”), Artūras Milaknis (1986, 195, „Žalgiris-Sabonio KM”), Remigijus Trakimas (1987, 204, „Puntukas-Jarimpeksas”), Donatas Jonikas (1986, 203, Italija), Mantas Bernatavičius (1986, 208, Kauno „Atletas”), Martynas Andriuškevičius (1986, 219, „Cleveland Cavaliers”), Karolis Petrukonis (1987, 213, JAV).

Rinktinės trenerių štabas bus tas pats – vyriausiuoju treneriu liko Rimas Kurtinaitis, jam padės Mindaugas Lukošius ir Romualdas Petronis bei fizinio parengimo treneris Virginijus Mikalauskas.

Vyks fizinio parengimo pratybos

Kol R.Kurtinaitis dar dirba Azerbaidžane, su rinktinės kandidatais darbą pradės V.Mikalauskas ir M.Lukošius bei R.Petronis.

Fizinio rengimo treneris V.Mikalauskas jau šiandien atvykusius kandidatus išbandys treniruotėje, o rytoj bus atliekami testai jų fizinėms savybėms ir būklei įvertinti.

„Sunku vertinti šių metų rinktinės galimybes, nes bus beveik visai nauja komanda, mes neturėsime ir ryškių žvaigždžių. Tačiau nemanau, kad mūsų tikslai galėtų pasikeisti. Lietuvos krepšininkai visada kovoja dėl medalių”, – kalbėjo V.Mikalauskas, šiemet dirbęs Maskvos „Dinamo” moterų krepšinio klube, kuris iškovojo FIBA-Europos taurę.

Rinktinė neturės daug laiko pasirengimui, tačiau, V.Mikalausko teigimu, jeigu žaidėjai atvyks sveiki, iki Europos pirmenybių spės sustyguoti savo žaidimą.

„Būtų blogiau, jeigu krepšininkams reikėtų reabilitacijos, tuomet pasirengimas strigtų. Tačiau kol kas neturėjome žinių, kad kas nors iš žaidėjų būtų traumuoti”, – sakė treneris.

NBA krepšininko nebus

Lauke ir treniruoklių salėje kandidatai į Lietuvos rinktinę dirbs iki birželio 5 dienos. Po to jie persikels į Druskininkus, kur jau pradės dirbti ir krepšinio salėje.

„Mano filosofija tokia, kad ir pradėjus žaisti krepšinį, 2-3 treniruotes per savaitę reikėtų rengti lauke. Tokios taktikos stengsimės laikyti”, – sakė V.Mikalauskas.

Į Lietuvą iš JAV jau grįžęs M.Pocius, kuris turėtų būti vienas svarbiausių rinktinės žaidėjų. Tačiau dėl NBA žaidusio M.Andriuškevičiaus žinios yra liūdnesnės – „Cavaliers” klubas nenori šią vasarą aukštaūgio išleisti į Lietuvą. Jam yra parengta speciali treniruočių programa, pagal kurią jis turėtų darbuotis visą vasarą. Be to, „Cavaliers” treneriai jį nori matyti žaidžiantį sunkiuoju krašto puolėju, o ne „centru”. Tai yra viena svarbiausių priežasčių, dėl kurių M.Andriuškevičius tikriausiai visą vasarą liks Klivlende. Artimiausiu metu jam ketinama atlikti ir nosies pertvaros operaciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.