Mašinvagių taikinyje – prabangūs automobiliai

Kaune vėl pavogtas prabangus automobilis. Jau antras per beveik dvi savaites.

Trečiadienio pavakarę Miško gatvėje pasigesta 2003-iųjų laidos „Nissan Terano”. „Hansa lizingui” priklausantis automobilis dingo iš apmokamos stovėjimo aikštelės ties Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centru. Šiuo prieš trejus metus išsimokėtinai pirktu nisanu Kaunan buvo atvykęs penkiasdešimt trejų metų ūkininkas iš Kelmės rajono Tytuvėnų miestelio.

Automobilį praradęs kelmiškis vakar dienraščiui teigė viešėjęs Kaune asmeniniais reikalais. Pastatęs nisaną apmokamoje stovėjimo vietoje, kurioje už valandą imama po du litus, apie 14 valandą. Grįžęs apie 17 valandą, jo jau neberado.

Ilgapirščių grobis, kurio moderniai signalizacijai įveikti šie turėjo tris valandas, įvertintas 80 tūkst. litų.

Vakar rytą kelmiškis dienraščiui teigė apie automobilio vagystę „Hansa lizingui” dar nepranešęs („O gal dar atsiras?”). Nesulaukęs ir reikalaujančiųjų išpirkos skambučių. Pastarieji gali prasidėti aptikus nisane likusį jo draudimo polisą. Pastarajame – visos ūkininko koordinatės.

Nuo klausimo, kodėl Kaune vėl pradėjo dingti prabangūs automobiliai, laikinai miesto policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui vadovaujantis Giedrius Skladas vakar išsisuko. Teigta, kad, kol vyksta ikiteisminiai tyrimai, kalbėti apie tai viešai dar anksti. Tačiau patikinta, kad operatyvinių pamąstymų šia linkme yra.

Iki šiol nerastas ir vienintelis Lietuvoje 2005-ųjų laidos BMW M5, kuriuo važinėjo vieno Kauno užuolaidų salono savininkas, garsėjantis aistra prabangiems vienetinių modelių automobiliams. Kaip jau skelbta, šio 250 tūkst. litų vertės BMW pasigesta gegužės 12-osios rytą Milikonyse. Automobilio savininkas tradiciškai jį buvo palikęs nakčiai prie savo kotedžo.

G.Sklado patikinimu, Miško ir Gedimino gatvių sankryža, iš kurios prieigų trečiadienio pavakarę dingo kelmiškio nisanas, nėra Kauno mašinvagių pamėgta darbo vieta. Pastaruoju metu pranešimai apie automobilių vagystes miesto centre labai reti. Per keturis šių metų mėnesius, lyginant su 2005-aisiais, transporto priemonių vagysčių Kaune sumažėjo beveik perpus (48 proc.) Nors ir toliau ilgapirščius labiausiai domina keliolikos metų senumo „Audi”, volksvagenai bei mersedesai, G.Sklado teigimu, mieste jau nebeliko nė vieno mikrorajono, kuris išsiskirtų iš kitų šios rūšies nusikaltimais, nors automobiliai tebevagiami ir dieną, ir naktį.

Nisano Kaune netekusio kelmiškio laukia kiek kitokių problemų sprendimas. Šį automobilį jis buvo pasiėmęs išsimokėtinai penkeriems metams.

Apie kelmiškio perspektyvas vakar dienraštį konsultavo „Hansa lizingo” vadybininkai. Pastarųjų teigimu, likusią neišmokėtą skolos sumą jie tikisi susigrąžinti iš nisaną apdraudusios draudimo bendrovės. „Jeigu draudimo išmokėtos sumos mums užteks pasidengti neišpirkto turto vertę, klientui primokėti nereikės. Tačiau gali būti ir atvirkščiai: jeigu draudimo išmoka bus didesnė, skirtumas jam bus grąžintas. Paprastai draudimo išmoka padengia mūsų nuostolius, tačiau iš šios sumos banko turtą praradusiam klientui jo įmokėta įmoka negrąžinama”.

Konsultantų patikinimu, su automobilių, už kuriuos dar neišmokėta visa suma, vagystėmis bent jų bendrovė, ne vienintelė Lietuvoje teikianti išperkamosios nuomos paslaugas, susiduria nedažnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.