„Liepsnojantis plienas” skelbs vasaros pradžią

Prieš prasidedant vasarai, gegužės 27 dieną, šeštadienį, „Mulen Ružo” klube Vilniuje griaudės sunkiojo metalo festivalis „Burning Steel”, išsiskiriantis stilistine sunkiosios muzikos įvairove, dalyvių geografiniu margumu bei renginio trukme.

Daugiau nei devynias valandas truksiančioje fiestoje metalo gerbėjai turės progos stebėti beveik viso „metalinio” spektro – black, thrash, death, pagan, doom ir heavy – metalo grupes.

Norvegijos „sunkiasvoriai”

Pagrindinis festivalio akcentas – „Carpathian Forest” iš Norvegijos. Tai grupė, pelnytai vadinama black metalo legenda, mėgstama kiekvienoje sunkią muziką puoselėjančioje šalyje, ir senokai laukiama Lietuvoje. Norvegų penketukas Lietuvos publikai pristatys savo naująjį albumą „Fuck You All” ir, žinoma, palepins „sunkiasvorius legionus” savo puikiai atliekamais ankstesnės kūrybos kūriniais.

Norvegišką tandemą scenoje jiems padės sudaryti kita progresyviojo black metalo grupė – „Keep of Kalessin”. Daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti grupė šiuo metu yra pakili, jų naujasis albumas „Armada” stebina visko girdėjusius kritikus savo netradiciškumu ir skoningumu, o grupė nuolat rengia turus, toliau pelnydama pripažinimą.

Kaimynai ir savi

Iš vienu balsu pripažintų „metaliniame” pasaulyje atlikėjų sulauksime Lenkijos death metalo kalvių „Hate”, šiemet kartą jau aplankiusių Lietuvos žemę, bet dėl sėkmingai susiklosčiusių aplinkybių vėl lipsiančių į „Mulen Ružo” sceną. Lenkai šįsyk pristatys ir naująjį grupės gitaristą.

Šalia šių žvaigždžių ne ką prasčiau turėtų pasirodyti ir Baltijos šalių grupės. Organizatoriai stengėsi pakviesti pačias iškiliausias nūdienos Estijos, Latvijos ir Lietuvos grupes, kurios ne tik nepadarytų gėdos, bet ir pajėgtų pasirodyti taip pat gerai, kaip ir garbingieji svečiai.

Lietuviškąją sceną reprezentuos perspektyviausia tradicinio sunkiojo metalo grupė „Soul Brothers” iš Vilniaus, po ilgokos pertraukos į sceną grįžtantys Utenos death metalistai „Saples” bei pagoniškojo metalo galiūnai „Obtest”, kurie po užsieninių festivalių sugrįš į gimtąją sceną.

Iš Latvijos į festivalį suskubs rygiečiai, juodojo metalo šamanai „Urskumug”. Tai bus vienintelis ir išskirtinis jų naujojo albumo „Am Nodr” koncertinis pristatymas.

Sulauksime ir dviejų grupių iš Estijos, kurių dar neteko matyti Vilniuje. Tai bus senos mokyklos thrash metalą išpažįstantys „Must Missa” bei tradicinio doom/heavy metalo atstovai „Dawn of Gehenna”. Ne vienus metus grojančios grupės užpildys tas spragas, kurios dar žiojėja kitų Baltijos kraštų scenose.

Tiek metalo grupių ir tokios stilių įvairovės dar nematė „Mulen Ružo” scena. Kad laikas neprailgtų, daugiau kaip devynias valandas truksiančio renginio metu bus stengiamasi žiūrovams pateikti ir alternatyvų veiksmą greta salės esančioje restorano erdvėje – tai vaizdo projekcijos, konkursai ir t.t.

Festivalio pradžia – 15 valandą, durys žiūrovams atveriamos 14 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.