A.Kazlaučiūnas dar kartą nusivylė

Darbo partijos Panevėžio skyriuje – dar vieno partiečio netektis.

Žinomas Panevėžyje verslininkas Algimantas Kazlaučiūnas ne tik atgavo prieš kelerius metus prarastą atmintį, bet ir kartu trenkė pareiškimą apie pasitraukimą iš partijos.

Prieš pusantrų metų, vos įstojęs į Viktoro Uspaskicho sukurtą partiją, A.Kazlaučiūnas lyg juokaudamas, lyg rimtai tvirtino „Panevėžio rytui” neprisimenąs, ar jis tai padarė, ar ne.

Tačiau šviežio fakto apie partijos bilieto tėškimą A.Kazlaučiūnas žurnalistei jau nepaneigė ir atmintimi nebesiskundė.

Itin aptakiai kalbėjęs A.Kazlaučiūnas neatsakė į klausimą, kas lėmė tokį jo apsisprendimą.

Užtat panevėžietis, pranešęs redakcijai žinią apie prieštaringos reputacijos verslininko pasitraukimą, pridėjo labai trumpą ir aiškią išvadą: „Jam nebenaudinga”.

V.Uspaskichas žlunga, jo partija krinka, įtakos per ją valdžiai nebepadarysi, sau naudos nebeprisigriebsi.

Asmenybė tikrai spalvinga

Darbo partijos Panevėžio skyriaus vadovas Petras Narkevičius prisipažino, kad prašymą išeiti iš partijos A.Kazlaučiūnas jau įteikė.

Paklaustas, kada įvyko toks svarbus momentas, P.Narkevičius atsakė, kad prieš kelias dienas. Savaitės pradžioje kalbintas skyriaus vadovas žurnalistei dar teigė, kad nė vieno raštiško prašymo išstoti iš partijos jis nėra gavęs.

P.Narkevičius šį kartą buvo itin nešnekus – teisinosi negaluojąs, gulintis ligos patale ir prašė nekamantinėti jo taip įkyriai.

„Taip, aš su A.Kazlaučiūnu bendravau. Mūsų nuomonės išsiskyrė – aš norėjau, kad jis aktyviau dalyvautų partijos veikloje”, – tepasakė „darbiečių” lyderis.

Pašnekovas patikslino, kad A.Kazlaučiūnas nebuvo išrinktas į skyriaus valdžią, tiesiog paprastas narys, ir tiek.

„A.Kazlaučiūnas iš tikrųjų spalvinga asmenybė, visaip apie jį spaudoje buvo rašoma, bet aš jums jau aną kartą sakiau – man gaila kiekvieno pasitraukiančio nario”, – baigė pokalbį P.Narkevičius.

Nusivylė tik žmonėmis

A.Kazlaučiūnas pasirodė esąs dar nešnekesnis.

Paklaustas, kodėl jis nusprendė žengti tokį žingsnį, verslininkas atsakė nesuprantąs klausimo, o vėliau pakomentavo visiškai aptakiai.

„Kaip nusprendžiau, taip ir darau. Nusprendžiau, ir viskas”, – tokias frazes per pokalbį jis pakartojo ne vieną kartą.

Vėliau A.Kazlaučiūnas pareiškė, kad nusivylė Panevėžio žmonėmis, bet įspėjo žurnalistę nesupainioti ir neparašyti, jog jis nusivylė Darbo partijos Panevėžio skyriumi.

„Jokių pretenzijų niekam neturiu”, – galop pareiškė žinomas panevėžietis.

Iš verslininko pavyko išpešti ir paaiškinimą, kur jis dabar gyvena.

„Gyvenu Lietuvoje. Panevėžys manęs nelabai domina”, – tikino pašnekovas.

Nors po kiekvieno savo itin šykštaus sakinio A.Kazlaučiūnas leisdavo suprasti, kad pokalbį jis jau baigė ir nieko daugiau nebepasakys, tačiau liko mandagus iki galo – telefono neišjungė.

Staiga komitetas prapuolė

Kaip „Panevėžio rytas” jau rašė, įvairaus plauko veikėjai V.Uspaskicho glėbyje ne tik rado prieglobstį, bet ir taikė į svarbius partinius postus.

A.Kazlaučiūnas į Darbo partiją buvo įstojęs tuoj po jos susikūrimo.

Partijos Panevėžio skyrius ketino patikėti, o gal jau ir buvo patikėjęs A.Kazlaučiūnui Nacionalinio saugumo gynimo komiteto vadovo pareigas. Partiečiams nė motais buvo, kad Panevėžyje tai – itin prieštaringai vertinama asmenybė.

Kitam – Finansų ir mokesčių komitetui vadovauti buvo paskirtas jau teistas, kalėjime bausmę atlikęs ir su nusikaltėlių gaujų atstovais bendravęs verslininkas Zenonas Lipnevičius.

Tačiau tiek Z.Lipnevičius, tiek ir A.Kazlaučiūnas su žurnalistais tada kalbėti apie savo siekius Darbo partijoje nerodė jokio entuziazmo.

Maža to, versle mikliai besisukantis A.Kazlaučiūnas visai prarado atmintį, kai buvo paklaustas apie partiškumą.

„Neprisimenu”, – tuomet atsakė verslininkas į klausimą, ar jis yra Darbo partijos narys.

Į kitą klausimą, ar jis yra ir Nacionalinio saugumo gynimo komiteto pirmininkas, A.Kazlaučiūnas sakė atsakyti nenorįs.

Tada atmintį dėl šio skyrimo buvo praradęs ir tuometis skyriaus vadovas Saulius Kadžys. Tik viena Darbo partijos Panevėžio skyriaus sekretorė iš karto prisiminė ir patvirtino, jog A.Kazlaučiūnas yra Nacionalinio saugumo gynimo komiteto pirmininkas.

Po kiek laiko S.Kadžys pareiškė, kad sekretorė suklydo.

„A.Kazlaučiūnas buvo pareiškęs norą darbuotis šio komiteto veikloje, vėliau atsisakė. Be to, tokio komiteto pas mus nėra, kaip ir, pavyzdžiui, kaimo reikalų, nes nusprendėme, kad jis mūsų miestui nereikalingas. Taigi liko A.Kazlaučiūno tik noras neįgyvendintas”, – tuomet aiškino pašnekovas.

Buvo matytas „Siūlo” draugijoje

Apie A.Kazlaučiūną „Panevėžio rytas” yra rašęs ne kartą. Paprastai jo pavardė lydėdavo su verslu susijusius skandalus.

Verslininkas panevėžiečių yra matomas ir žinomų žmonių, politikų draugijose, ir bendraujantis su nusikalstamo pasaulio autoritetais.

Dar neseniai A.Kazlaučiūnas bei jo verslo atstovai dažniausiai buvo matomi su Sauliumi Bironu, savam rate vadinamu „Siūlu”.

S.Bironas buvo kaltintas turto prievartavimu, buvo nuteistas už savivaldžiavimą, dar anksčiau teisiamas už turto prievartavimą, gaujos organizavimą ir dalyvavimą joje.

Pats „Siūlas” pažįstamiems neva gyręsis, jog turi bendrų nekilnojamojo turto prekybos verslo reikalų su A.Kazlaučiūnu.

A.Kazlaučiūnas Panevėžyje yra turėjęs nemažai įmonių, bet bene visos pamažu bankrutavo.

Žinomas verslininkas yra bandęs tyliai už keletą milijonų litų iškišti miesto valdžiai neva jo uošviui priklausiusią tinklinio sporto salę Durpyno gatvėje. Spaudai įsikišus, šio skandalingo pirkinio politikai atsisakė.

Sukasi ir Panevėžyje, ir kitur

Prieš kelerius metus A.Kazlaučiūnas pareiškė paliekąs Panevėžį visam laikui. Garsus verslininkas tada tikino, jog tai daryti jis priverstas dėl nuolatinio teisėtvarkos pareigūnų persekiojimo.

Dabar, pasirodo, A.Kazlaučiūnas nusivylė ne tik policija, bet ir Panevėžio žmonėmis.

Šiuo metu A.Kazlaučiūnas nuolat vėl matomas Panevėžyje. Manoma, kad jis gyvena tiek čia, tiek ir Vilniuje.

Panevėžyje A.Kazlaučiūnas, „Panevėžio ryto” duomenimis, kartu su kompanionais yra įkūręs „Baltijos investicijų grupę” (BIG), kuri verčiasi nekilnojamojo turto vystymu, finansinėmis investicijomis.

Pastaruoju metu Vilniuje, prie „Baltparko”, kyla šios bendrovės statomas didžiulis prekybos centras.

Vienas iš A.Kazlaučiūno kompanionų – buvęs Vilniaus banko Panevėžio skyriaus vadovas, miesto tarybos narys Alvydas Misiūnas. Jis yra BIG direktorius.

Manoma, kad dėl painaus bendradarbiavimo su A.Kazlaučiūnu ir verslo planų, kurie kirtosi su banko interesais, pastarasis ir prarado postą Vilniaus banke.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.