„Šiaulių” klube legionieriai nepageidaujami

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) trečiosios vietos laimėtojas „Šiaulių” klubas labiau vertina lietuvius nei bedarbius JAV krepšininkus.

Ateinantį sezoną penkiskart Lietuvos krepšinio lygos trečiosios vietos laimėtojas „Šiaulių” krepšinio klubas ir toliau ketina išsiversti be užjūrio legionierių, rašo dienraštis L.T.

„Jeigu sugebame iškaršti kailį legionierių prisipirkusiam Latvijos čem­pionui „Ventspils”, vadinasi, einame teisingu keliu”, – sakė vienas Šiaulių komandos vadovų Adomas Klimavičius.

Jis jau vakar galėjo pasakyti, kokie pokyčiai laukia LKL bronzos medalininkų. Po šio sezono „Šiaulių” ekipą paliks vienas jos lyderių Artūras Jomantas – jis grįžta į „Lietuvos rytą”. Taip pat aišku, kad savo poste liks kapitonas Vaidas Pauliukėnas, su juo pergalių bandys siekti Rolandas Vaičiūnas, Audrius Danusevičius ir praėjusį sezoną Pasvalio „Pieno žvaigždžių” komandai paskolintas Laimonas Lukoševičius.

„Visų kitų žaidėjų kontraktai baigiasi gegužės 31 dieną. Nesėdime rankų sudėję, deramės ir tikimės, kad labai didelių pokyčių ekipos branduolyje tikrai neįvyks”, – sakė A.Klimavičius.

Jis patvirtino ir informaciją, kad „Šiauliai” ir kitą sezoną mėgins išsiversti be legionierių.

„Gal gyvenimas ir privers žvalgytis į užjūrį, bet šiuo metu galime išsiversti be JAV krepšininkų. Aš labai skeptiškai vertinu pigius legio­nierius.Atvažiuoja pusiau bedarbiai iš Amerikos, vaidina žvaigždes, o savi žaidėjai automatiškai nustumiami į šoną. Paskui tokių bedarbių „šaika” gauna nuo vietinių krepšininkų į kaulus, tačiau dėl pralaimėjimų jie nesuka sau galvos”, – kritikos užsieniečiams negailėjo „Šiaulių” klubo vadovas.

Šiauliuose lieka ir abu treneriai: Aloyzas Rudys bei Robertas Giedraitis.

„Mes labai norėjome turėti A.Sireiką. Bet viena yra norėti, o kita – galimybės, – apie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio Antano Sireikos sugrįžimą į Šiaulius kalbėjo A.Klimavičius. – Jis yra pats sakęs, kad kada nors tikrai sugrįš į gimtąjį klubą. Manau, tai atsitiks tuomet, kai sutaps norai ir galimybės”.

„Šiaulių” klubo prezidentas Algimantas Mikšys dabar net nesuka sau galvos dėl kito sezono: „Kaip Adomas sutvarkys, taip ir bus. Į legionierius atsigręšime tuomet, jei nesugebėsime su savo finansais įpirkti lietuvių”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.