„Cruise Europe” asamblėja vyks Klaipėdoje

Šiemet gegužę Roterdame (Olandija) vykusioje tarptautinės uostų asociacijos „Cruise Europe” metinės generalinės asamblėjos seminaruose nuskambėjo gera žinia – kruizų iš JAV į Europą daugėja.

Nuogąstavimai, kad didžiulių kruizinių laivų turistai nenorės iš jų išlipti ir lankytis uostuose, Europos atžvilgiu nepasitvirtino. Tokia problema galėtų būti aktuali nebent Karibų jūros kruizams. Kruizinių laivų turistų, vykstančių į Europą, skaičius taip pat didėja. Mat kruizų kainos mažėja, jie tampa prieinami vidutiniojo sluoksnio amerikiečiams. Europa juos vilioja Kopenhagos, Stokholmo, Sankt Peterburgo uostais. Džiugina ir tai, kad kruizų sezonas Europoje ilgėja.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Rinkodaros skyriaus viršininkė Kristina Gontier, dalyvavusi minėtoje asamblėjoje, parvežė ir dar vieną gerą žinią – 2008 metais uostų asociacijos „Cruise Europe” metinė generalinė asamblėja vyks Klaipėdoje, tad turėsime gerą progą reklamuoti savo uostą.

Kiekvienas asociacijos „Cruise Europe” narys už dalyvavimą tris dienas vykstančiame generalinės asamblėjos renginyje susimoka 50 eurų, kitus kaštus dengia asociacija. Tad didelių išlaidų Uosto direkcija nepatirs. Tiesa, Rinkodaros skyriaus specialistams darbo bus tikrai daug.

Rinkodarinė asociacija „Cruise Europe”, įkurta prieš 15 metų, vienija 93 uostus. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šios organizacijos narė nuo 2001 metų. Asociacija rūpinasi uostų pristatymu ir reklamavimu pasaulyje bei tiesioginiais kontaktais su kruizinių linijų operatoriais, padeda asociacijos nariams pritraukti kruizinius laivus iš Amerikos. Generalinė „Cruise Europe” asamblėja vyksta kasmet gegužės mėnesį, kartu organizuojami seminarai kruizų temomis, susitikimai su kruizinių laivų operatoriais.

Šiuo metu akcentuojama tiesioginių kontaktų svarba. Roterdamo asamblėjoje išrinkti 4 delegatai, po vieną iš Švedijos, Danijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos, kurie vyks į Ameriką ir susitiks su kruizinių linijų atstovais, laivų maršrutų planuotojais. Pasak K. Gontier, po tokių susitikimų efektas būna didžiausias.

Šiemet susitikta su dviem JAV ir vienu Didžiosios Britanijos kruizinių linijų operatoriais. Seminaro Olandijoje metu pristatyta programa, rekomenduojanti, kaip kruizinių linijų paslaugų teikėjai turėtų pasidalinti funkcijomis, kas už ką turi būti atsakingas. K. Gontier siūlys ja pasinaudoti Klaipėdos organizacijoms ir bendrovėms, susijusioms su kruizų verslu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.