Moterų dėmesys glosto savimeilę

Temperamentu, energija, romantiškomis dainomis bei sodriu balsu garsėjantis Klaipėdos muzikantas Simonas Donskovas, savo muzikanto karjerą pradėjęs legendiniame ansamblyje „Nerija”, nuolat apsuptas dailiosios lyties atstovių dėmesio.

„Kad mane vadina mergišiumi ar donžuanu, reaguoju labai teigiamai, juk ne kiekvienas tuo gali pasidžiaugti”, – teigė pusšimtį amžiaus perkopęs vyras.

Atlikėjas pasakojo, kad moterys neretai jį užkalbina gatvėje, restoranuose ar kavinėse, bei neslėpė, jog su patinkančia gerbėja yra tekę eiti ir į pasimatymą.

Muzika – lyg narkotikas

Prieš kelis mėnesius 35 metų kūrybos jubiliejų atšventęs S.Donskovas mūsų dienraščiui prisipažino, jog muzika susidomėjo visai atsitiktinai.

„Tiesiog vaikystėje mama prievarta mane nuvedė į muzikos mokyklą, o muzika – tai narkotikai, taip įnikęs į šį liūną ir susirgau”, – nė kiek nesigailėdamas dėl tokio gyvenimo posūkio pasakojo muzikantas.

Pasak pašnekovo, kai žmonės ploja, šypsosi bei palaiko šiltais žodžiais, tuomet užplūsta nežemiškas jausmas, kurio žodžiais apsakyti tiesiog neįmanoma.

„Tai galima suprasti, tik pačiam visa tai patyrus. Man muzika – savęs realizavimas, estetinis pasitenkinimas, gyvenimo trukmės prailginimas ir darbas”, – teigė jis.

Neužsisegė užtrauktuko

– Paauglystėje juk intensyviai sportavote ir buvote tapęs jaunių sunkiosios atletikos čempionu. Kodėl pasirinkote muzikanto, o ne sportininko kelią?

– Kai man besitreniruojant pas trenerį Algį Eiduką atvyko iš Telšių Stasys Mėčius, supratau, kad muzikai turiu daugiau duomenų ir gabumų nei sunkiajai atletikai.

– O dabar dar sunkumus pakilnojate?

– Dabar kilnoju tik gyvenimo sunkumus.

– Jūs scenoje koncertuojate daugiau nei 35 metus. Kokių kurioziškų nutikimų esate patyręs?

– Iš daugybės kurioziškų situacijų, įvykusių scenoje, labiausiai įsiminė vienas nutikimas Kupiškio koncertų salėje. Išėjau dainuoti neužsisegęs kelnių užtrauktuko, pro kurį matėsi balti marškiniai. Tada buvau sutiktas labai šiltai, nors iškart nesupratau, kodėl žmonės man taip ploja.

– Kokių kvailiausių gandų yra tekę apie save išgirsti?

– Girdėjau gandų, jog mane užpuolė ir subadė peiliu, kad esu tris kartus vedęs ir kiekviename mieste turiu po vaiką.

Skyrybas atidėjo

– Teko girdėti, jog skiriatės su žmona. Skandalingo romano „O kas po to?” autorė filosofė L.Anilionytė aprašo romaną su žymiu popmuzikos dainininku. Gal būtent Jūs šiame romane ir minimas, ir būtent dėl to skiriatės su žmona?

– Ne. Skyrybas sustabdėme, dabar vyksta apmąstymai.

– Neseniai spaudoje minėjote, kad susitvarkęs skyrybų dokumentus žadate išvažiuoti gyventi į užsienį. Dėl kokių priežasčių?

– Norėjau pakeisti aplinką.

– Kažkada teko girdėti, jog Jums skambino mergina ir prisistatė esanti Jūsų dukra. Ar bandėte išsiaiškinti, ar tai tiesa?

– Aš žinau, kad tai yra visiška nesąmonė, tačiau mano vaikai primygtinai prašė parodyti sesutes, kurias aš taip ilgai nuo jų slėpiau.

– Koks pats gražiausias ir šilčiausias prisiminimas iš muzikanto gyvenimo?

– Tai jaunystėje darbas su iškiliais muzikantais,1972-aisiais ir 2004-aisiais tapimas muzikiniuose konkursuose laureatu. Ir paties Raimondo Paulo rankos paspaudimas, ir pagyrimas už gražų jo dainų interpretavimą.

Myli visas

– Jūs savo naujausios kompaktinės plokštelės „Ach, mielosios” viršelio atvarte rašote: „Šiame realistiniame gyvenime belieka tiek mažai vietos švelnumui, lyrikai, romantikai ir… Nesvarbu, kas dėl to kaltas, – mes, vyrai, ar jūs, moterys. Aš tikiu, kad šis albumas galbūt padės ištirpdyti nematomą sieną tarp mūsų.” Jūs mylite ne vieną, o visas moteris?

– Taip, aš myliu visas moteris ir kaip mano albumo „Ach, mielosios” dainos citatoje teigiama: „Nes be jūsų mums, vyrams, šioj žemėj taip nelengva ir būti sunku”.

– Kelintas šis Jūsų albumas?

– Ketvirtas.

– Kuo jis skiriasi nuo ankstesnių?

– Jis yra nuoširdesnis bei profesionalesnis ir jame yra įvairių dainų.

– Tekstai užima svarbią vietą Jūsų muzikoje?

– Galiu pabrėžti, kad nė ypatingai svarbią vietą. Banaliais tekstais nedainuoju nė vienos dainos.

Iš gerbėjų – krėslas

– Jums jau per 50 metų, tačiau scenoje trykštate energija, pakilia nuotaika ir nuoširdumu. Iš kur semiatės jėgų?

– Kai išeini į sceną save „sudeginti” ir tiesiog visą save atiduoti žmonėms, o ne stovėti ir savim grožėtis, tada ir atsiranda jėgų.

– Koks Jums šou verslo pasaulis kaip atlikėjui patrauklesnis, ar karjeros pradžioje, ar dabar? Kodėl?

– Man patrauklesnis buvo prieš 35 metus. Nors tada nebuvo šou verslo ir dabar jo nėra. Anksčiau žmogus turėjo gerai dainuoti, būti talentingas ir tik tuomet patekdavo į koncertuojančius kolektyvus. Dainininko profesija buvo gerbiama, o dabartinis „šou verslas” – godumo, negabumų ir vadybininkų agresijos sintezė. Paprastai talentingas žmogus lipdamas į sceną nori realizuoti savo kūrybines galias, o dabar lipa į sceną tie, kuriems atrodo, kad jie dainuoja, nors aš tai dainavimu nepavadinčiau. Jie diskredituoja, ir devalvuoja žodį dainavimas. Pastaruoju metu iš kitų žmonių veiksmų susidaro toks įspūdis, jei netinki jokiai kitai profesijai, – pradėk dainuoti.

– Trys dalykai, be kurių negalėtumėte gyventi?

– Be šeimos, darbo ir sveikatos.

– Kokią maloniausią, netikėčiausią dovaną esate gavęs iš savo gerbėjų?

– Didžiulį krėslą ir šimto litų banknotus su mano atvaizdu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Moterų dėmesys glosto savimeilę"

  1. gyventojas

    EILINIS MENTU PIARAS )

    Musu kieme stovi surudyjes nenaudojamas ziguli. Skambinau 6 kartus ekologinei policijai, kuri per menesi laiko taip ir neatvaziavo
    Aisku patogiau „ieskoti auto”

  2. Zinau kur yr

    Jonava Kalnu gatve prie darzelio baltas reno

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.