Per trejus metus Vilniuje dvigubai išaugo užsienio turistų skaičius

Praeitais metais Vilniuje lankėsi 1 milijonas 200 tūkstančių užsienio turistų – tai 20 proc. daugiau nei 2004-aisiais ir dvigubai daugiau nei 2002 metais. Daugiausia turistų sulaukta iš Lenkijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Rusijos, Latvijos ir Italijos. Labiausiai išaugo svečių iš ES šalių skaičius.

Palyginti su 2004 metais, daugiau svečių sulaukta iš visų svarbiausių Vilniaus turizmo rinkų. Turistų iš Lenkijos pagausėjo 10 proc., iš Vokietijos – 24 proc., iš Didžiosios Britanijos – 54 proc., iš Suomijos – 24 proc., iš Rusijos – 9,5 proc., iš Latvijos – 20 proc., iš Italijos – 18 proc.

2005-aisiais Vilniaus viešbučiuose apsistojo 451,7 tūkst. svečių, kurie juose praleido 917,8 tūkst. naktų. Palyginti su 2004 metais, svečių ir nakvynių skaičius atitinkamai išaugo 19,4 ir 20 proc.

Pagerėjo Vilniaus viešbučių užimtumo rodikliai: pernai kambarių užimtumas siekė 51,6 proc., tuo tarpu 2004 metais viešbučių kambariai buvo užimti 45,7 proc.

Padidėjo tiesioginės užsienio investicijos į viešbučių ir restoranų verslą: pernai tiesioginės užsienio investicijos į viešbučius ir restoranus Vilniaus mieste sudarė 126,2 mln. litų, t. y. 13 proc. daugiau nei 2004 metais.

2005 metais Vilniuje atsidarė du nauji ir vienas rekonstruotas viešbutis. Liepos mėnesį Vilniaus senamiestyje duris atvėrė naujas keturių žvaigždučių tarptautinei viešbučių grupei „Ramada Plaza Berlin Hotels&Suites” priklausantis viešbutis „Ramada”. Rugsėjo mėnesį atidarytas naujas trijų žvaigždučių viešbutis „A. V. Goda”. Pavasarį po rekonstrukcijos atidarytas ekonominės klasės trijų žvaigždučių viešbutis „Sportas”.

Šių metų pradžioje Vilniuje veikė 59 klasifikuoti viešbučiai, 14 svečių namų, 4 moteliai. Iš viso juose buvo 3991 kambarys, arba 7679 vietos. Nuo 2001 metų pabaigos vietų skaičius Vilniaus apgyvendinimo įmonėse padidėjo beveik dvigubai.

Manoma, kad užsieniečių susidomėjimą Lietuva ir jos sostine paskatino šalies įstojimas į Europos Sąjungą bei aktyvus Vilniaus miesto pristatymas užsienyje. Be to, vis didesnius turistų srautus į Vilnių pritraukia didėjanti apgyvendinimo, maitinimo, pramogų paslaugų pasiūla, sparčiai atnaujinamas senamiestis ir miesto centras, aktyvėjantis kultūrinis gyvenimas, vilniečių svetingumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.