Darbo partija nedeklaravo visų rinkimams gautų aukų

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad atliekant bendrovės „Krekenavos mėsa” mokestinį patikrinimą nustatyta, jog bendrovė „Krekenavos pašarai” prieš dvejus metus už Darbo partijos užsakytas prekes sumokėjo kitai bendrovei, o Darbo partija šio mokėjimo į metinę finansinės veiklos deklaraciją neįtraukė.

UAB „Krekenavos pašarai” 2004 metų liepą UAB „Tik dovanos” už Darbo partijos užsakytas prekes pervedė 25 tūkstančius litų. Pagal Lietuvos Respublikos politinių partijų ir politinių organizacijų finansavimo įstatymą politinės partijos ir politinės organizacijos privalo finansinės apskaitos tvarka registruoti visas gaunamas lėšas ir dovanas, nurodyti jų sumas, aukotojų, kurie paaukojo daugiau kaip 100 litų, pavardes ir adresus arba pavadinimą, būstinės adresą ir registracijos kodą, kai aukotojas yra juridinis asmuo ar įmonė, neturinti juridinio asmens teisių.

Taip pat minėtame įstatyme nurodyta, kad aukotojas privalo dovanotąją didesnę kaip 1000 litų sumą pervesti į partijos sąskaitą banke. Darbo partija dėl minėtų 25 tūkstančių litų to nepadarė, nors šią sumą apskaitos registruose turėjo įregistruoti kaip iš UAB „Krekenavos pašarai” gautą auką ir kaip išlaidas už UAB „Tik dovanos” pateiktas prekes, o 2004 m. metinėje finansinės veiklos deklaracijoje deklaruoti 25 tūkstančių litų didesnes pajamas ir išlaidas.

Apie nustatytą faktą VMI informavo Vyriausiąją rinkiminę komisiją, kuri ir priims atitinkamus sprendimus. Mokestinis patikrinimas bendrovių „Krekenavos mėsa” ir „Krekenavos agrofirma” atžvilgiu atliekamas toliau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Darbo partija nedeklaravo visų rinkimams gautų aukų"

  1. j

    gerai darai adamkau, daugiau duok i teisma visus bet tik del kitu svrbesniu dalyku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.