Vietoje silikoninio protezo – natūrali krūtis

Klaipėdos apskrities ligoninėje besigydančiai pacientei praėjusią savaitę buvo atlikta dviguba operacija – pašalinta vėžinių ląstelių pažeista kairioji krūtis ir jos vietoj iškart suformuota kita.

Bemaž visą darbo dieną ligonę operavę Pilvo ir endoskopinės chirurgijos skyriaus gydytojas onkologas Algirdas Kasiliauskas bei Plastinės rekonstrukcinės chirurgijos skyriaus specialistai Rokas Bagdonas ir Vytautas Jankūnas dienraščiui sakė, kad tai – pirmoji tokio tipo operacija Vakarų Lietuvoje.

Dėl savo sudėtingumo jos yra pavienės ir Kauno bei Vilniaus onkologijos klinikose.

„Atstatomoji krūties operacija paprastai daroma praėjus pusmečiui ar metams po jos pašalinimo, – pasakojo A. Kasiliauskas. – Nors moterys be krūties lieka trumpam, stresą dėl to patiria ir jaunos, ir vyresnio amžiaus pacientės.”

Klaipėdos apskrities ligoninės chirurgų atlikta vadinamoji vienmomentinė operacija unikali tuo, jog vietoje silikoninio protezo moteriai suformuota natūrali krūtis. Maždaug po mėnesio jai bus formuojamas spenelis.

Natūraliai krūčiai padaryti buvo paimti audiniai iš pačios pacientės pilvo raukšlių poodžio. „Ši operacijos dalis daug sudėtingesnė, – pabrėžė A. Kasiliauskas. – Galima teigti, kad antsvorį turinčiai moteriai pašalinus pilvo raukšles, taip buvo atlikta ir trečioji – nutukimo gydymo operacija.”

V. Jankūnas sakė, kad tokia operacija, kai pašalinus krūtį iškart dedamas natūralių audinių protezas, privačioje klinikoje kainuoja apie 15 tūkstančių litų.

„Klaipėdos apskrities ligoninėje jos daromos nemokamai, nes išlaidas dengia Ligonių kasos”, – pažymėjo jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.