Virš Darbo partijos – juodosios buhalterijos šešėlis

Kilpa aplink Darbo partiją veržiasi vis stipriau. Neoficialiomis žiniomis, teisėsauga rado įtartinų sąskaitų.

Specialiųjų tarnybų pareigūnai pradėjo analizuoti medžiagą, kurią per kratas paėmė iš Darbo partijos (DP) būstinės.

Kaip pranešė LNK, neoficialiomis žiniomis, tarp rastų dokumentų aptikti duomenys, panašūs į juodąją buhalteriją, ir sąskaitos, primenančios ofšorinių bendrovių sąskaitas, rašo dienraštis L.T.

DP atstovai teigė, kad būstinėje buvusiuose kompiuteriuose jokių buhalterinių duomenų nebuvo, ir kaltino teisėsaugą, kad ji nori suklastoti duomenis.

Vakar vidaus reikalų ministras, darbietis Gintaras Furmanavičius pareiškė, kad jis nori išsiaiškinti, kas vyksta šalyje, kodėl atliekamos kratos.

L.T. šaltinių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos teigimu, baiminamasi, kad vidaus reikalų ministras, kurio vadovaujamoje sistemoje yra ir ši tarnyba, gali spausti jos pareigūnus ir daryti įtaką tyrimui.

DP būstinę pareigūnai iškratė penktadienį, joje dirbo maždaug nuo pietų iki vidurnakčio. Kurį laiką į patalpas nebuvo įleidžiamas nė vienas DP narys.

Praėjusios savaitės viduryje Valstybės saugumo departamento ir Generalinės prokuratūros pareigūnai surengė kratas artimo DP vadovo Viktoro Uspaskicho bendražygio Romo Ruškulio darbovietėje ir namuose.

Įtariama, kad būtent per šį asmenį Darbo partijai buvo mokami pinigai už įvairioms bend­rovės skiriamą Europos Sąjungos paramą.

Valstybės saugumo departamento pareigūnai savo ruožtu atlieka tyrimą, ar DP gavo finansinę paramą iš Rusijos verslininkų, susijusių su specialiosiomis šios šalies tarnybomis bei Kremliumi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Virš Darbo partijos – juodosios buhalterijos šešėlis"

  1. guge

    varzybos geros,sportininkai atidave viska,o teisejai tai toks jausmas,kad neturejo zalio supratimo apie vertinima….objektyvumo moteru fitnese ir kulturizme buvo nulis…jei nesugeba teisejaut,tegul kvieciasi is uzsienio teisejus….ziauriai nusivyliau….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.