Medalis – sukąstais dantimis

Ramūnas Vyšniauskas iš Europos sunkiosios atletikos čempionato parsivežė „mažąjį” bronzos medalį. Sportininkas jį vadina iškovotu sunkiausiai per visą karjerą.

Geriausias Lietuvos sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas savo apdovanojimų kolekciją papildė dar vienu medaliu. Lenkijos mieste Vladislavove vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate lietuvis iškovojo „mažąjį” bronzos medalį stūmimo rungtyje. Vyšniauskas išstūmė 225 kg sveriančią štangą. Tačiau jis išrovė tik 185 kg ir dvikovėje (410 kg) liko penktas. Nuo bronzos medalininku tapusio moldavo Alexandru Bratano (416 kg – 191 + 225) lietuvis atsiliko 6 kg. Europos čempionu šioje svorio kategorijoje tapo lenkas Marcinas Dolenga. Išstūmęs 199 kg jis pagerino pasaulio rekordą, išrovė 225 kg ir dvikovėje (424 kg) 7 kg aplenkė „sidabrą” iškovojusį rusą Vladimirą Smorčkovą (417 kg – 190 + 227). Kitas Lietuvos atstovas Gytis Grikinas dvikovėje (327 kg – 142 + 185) liko 11-as tarp 20 registruotų sportininkų. Lietuvos rinktinė bendrojoje čempionato įskaitoje užėmė 7-ąją vietą. Tai aukščiausia lietuvių kada nors laimėta vieta aukščiausio rango varžybose.

Turnyras surengtas nepriekaištingai

Prieš Europos čempionatą Vyšniauskas kalbėjo gana drąsiai. Sunkiaatletis neslepia ambicijų kada nors laimėti viską, kas tik yra įmanoma. To tikėtis leidžia ir vis gerėjantys rezultatai, gerinami rekordai. Tačiau pastaruoju metu per svarbias varžybas lietuviui vis kliudo traumos. Pernai į pasaulio čempionatą Vyšniauskas išvyko iki galo neišsigydęs traumos, o šį kartą nesėkmė ištiko per pačias varžybas.

„Per pirmąjį bandymą išroviau 185 kg, tačiau trūko nuospauda ant rankos, – prisiminė sunkiaatletis. – Atrodė, kad varžybos jau baigtos. Čia yra individuali sporto šaka, tavęs pakeisti niekas negali. Tačiau buvau prižadėjęs, kad be medalio negrįšiu, todėl sukaupiau visas jėgas ir sėkmingai pasirodžiau stūmimo rungtyje. Per kraują ir ašaras pasiekiau savo”.

Vis dėlto sportininkas pastebėjo ir savo klaidų rengdamasis čempionatui. „Sportuoju ir mokausi iš savo klaidų, – sakė Vyšniauskas. – Per pasirengimą Europos čempionatui priaugau per daug svorio, reikia tobulinti keletą techninių ir psichologinių niuansų”.

Tad savo pasirodymu Vyšniauskas, atsižvelgdamas į aplinkybes, buvo patenkintas. Tačiau jis įsitikinęs, kad yra pajėgus pasiekti kur kas daugiau.

„Džiaugiuosi, kad yra medalis, tikiuosi parsivežti apdovanojimų iš visų varžybų, – sakė sunkiaatletis. – Tačiau norėčiau, kad jų daugiau būtų aukštesnės prabos”.

Pats Europos čempionatas lietuviui padarė itin gerą įspūdį. „Tai neabejotinai geriausiai surengtos varžybos iš visų, kuriose yra tekę dalyvauti, – sakė Vyšniauskas. – Viskas buvo vienoje vietoje, šalia treniruočių salė, nereikėjo ilgai važiuoti iš vienos vietos į kitą. Maistas geras, pro viešbučio langą matyti jūra, ramu, viskas buvo „super”.

Lietuviai rengs Europos čempionatą

Dabar Vyšniausko dėmesys sutelktas į pasirengimą pasaulio čempionatui, kuris spalio pradžioje vyks Dominikoje.

„Ilsėtis nėra kada, – dalijosi planais sportininkas. – Iki pasaulio čempionato reikėtų dalyvauti dvejose varžybose, gal vyksime į kokį nors komercinį turnyrą”.

Šių metų pasaulio čempionatas vyks tolimoje Dominikoje. Anksčiau Vyšniauskui yra tekę dalyvauti aukščiausio lygio varžybose Katare ir panašiose egzotiškose šalyse. Sunkiaatletis tiki, kad netolimoje ateityje svarbiose sunkiosios atletikos varžybose galės dalyvauti namie, palaikomas savų žiūrovų.

„Yra vilčių, kad Lietuvoje surengsime svarbias varžybas, – sakė Vyšniauskas. – Turime tokią svajonę, tikime, kad viskas pavyks. 2009 metais tikimės Lietuvoje surengti Europos čempionatą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.