Lietuvos gyventojai nebijo kompiuterių įsilaužėlių

Lietuvos gyventojai nesibaimina kompiuterių įsilaužėlių, parodė „IBM Lietuva” užsakymu atliktas „Vilmorus” tyrimas.

Saugumui internete tampant vis aktualesne problema, dauguma lietuvių, tiki, kad jų kompiuteriai yra saugūs. Net trečdalis apklaustųjų mano, kad į jų kompiuterius niekas neįsilaužinėja.

Taip pat beveik trečdalis atsakė nežinantys, kiek kartų per parą į jų kompiuterį bandoma įsilaužti. 11 proc. yra įsitikinę, kad namų kompiuteris sulaukia iki 10 įsilaužėlių per parą. Tik 2 proc. mano, kad vadinamieji „hakeriai” juos atakuoja nuo 11 iki 100 kartų per 24 valandas. Ir tik 0,7 proc. atsakė, kad kompiuteris kasdien kenčia nuo daugiau kaip šimto įsilaužėlių.

Vyrai drąsesni nei moterys: 36 proc. vyrų tiki, kad niekas nebando įsilaužti, kai tokių moterų yra 27 proc. Įdomu, kad kompiuterių įsilaužėlių visai nebijo 37 proc. kaimo gyventojų, kai tokių drąsių vilniečių yra 29 proc.

Tuo tarpu saugumo programinės įrangos gamintojo „Webroot Software” 2006 metų pirmojo ketvirčio ataskaita „The State of Spyware” parodė, kad 87 proc. namų kompiuterių yra užkrėsti nepageidaujamais programiniais objektais. Vidutinis jų skaičius viename kompiuteryje – 29, iš kurių apie 20 yra sekimo slapukai, o kiti – nepageidaujama reklama, priverstinio nukreipimo internete priemonės arba šnipinėjanti programinė įranga. 29 proc. namų kompiuterių turi bent vieną „Trojos arklį” – tai reiškia, jog kas ketvirtas kompiuteris internete nebėra savininko visiškai kontroliuojamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.