P.Coelho keliauja per Sibirą

Žinomas brazilų rašytojas Paulo Coelho jau antrą savaitę traukiniu važiuoja Transsibiro magistrale

„Sibiras – tai šaltis ir atotrūkis nuo pasaulio. Bet Novosibirske aš pirmą kartą širdimi pajutau tą šilumą ir energiją, kurias skleidžia ši vieta ir žmonės.

Žingsniuodamas gatve iš restorano į viešbutį mačiau besibučiuojančias poras ir supratau, kad tai puiku. Ir tariau sau: velniai rautų! – šis miestas, nustebinęs mane gatvių platumu, sukurtas ateičiai!”, – sakė žymusis rašytojas sekmadienį spaudos konferencijoje.

Pasak jo, Novosibirske jis pirmą kartą per visą savo kelionę galėjo pasinaudoti internetu. „Mano įspūdžiais pasauliniame tinkle domisi 120 tūkst. žmonių 41-oje pasaulio šalyje. Stengiuosi užrašyti savo pastabas išlipęs iš traukinio, nes rašyti vagone tiesiog neįmanoma: jis visas tirta, viskas siūbuoja, galima sugadinti akių tinklainę”, – pasakojo rašytojas.

Paklaustas, ar rašys romaną apie Sibirą, P.Coelho atsakė, kad visi jo įspūdžiai apie viešnagę Sibiro žemėje susigulės tik per 10 mėnesių po kelionės.

„Mano žmona Kristina – dailininkė, ji dabar Olandijoje. Aš – čia, Sibire. Kai pagaliau susitiksime – pasidalinsime įspūdžiais. Juk literatūroje vis vien yra tik keturi siužetai: vyro ir moters meilės istorija, meilės trikampis, kova dėl valdžios ir kelionės”, – pažymėjo rašytojas.

Pasak jo, pakeliui iš Jekaterinburgo į Novosibirską geležinkelio stotyse, kur traukinys stovėdavo 20 minučių, jis susitikdavo su skaitytojais ir pasirašė daugiau kaip 400 savo knygų. Iš viso pernai Rusijoje išleista 9 mln. jo kūrinių egzempliorių.

P.Coelho kelionėje lydinti Brazilijos televizijos „Globo” žurnalistė Gloria-Maria sakė, kad šeštadienį Novosibirske įvyko itin šventiškas rašytojo susitikimas su skaitytojais, kuriuos jis pakvietė išgerti vyno ant grindų. P.Coelho kūrybos gerbėjai susėdo ant kilimo viešbučio banketinėje salėje, o paskui kartu sušoko čigoniukę ir sambą.

Sekmadienį prieš išvykdamas į Irkutską, P.Coelho aplankė Akademikų miestelį ir Saulės muziejų, kur surinkta 350 senovės civilizacijų Saulės dievų, išskobtų iš medžio, figūrėlių.

P.Coelho traukiniu iš Maskvos išvažiavo gegužės 15 dieną. Dviejų savaičių kelionė per Rusiją Transsibiro magistrale yra dalis jo piligrimiškos kelionės po pasaulį, kuri prasidėjo kovo 20 dieną ir baigsis birželio 22-ąją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.