Kino režisierių F. F.Coppolą garsina ne tik jo filmai, bet ir vynai

„Krikštatėvio” kūrėjas Francis Fordas Coppola šiuo metu atostogauja, savo naujausio kūrinio „Jaunystė be jaunystės” (Youth Without Youth) filmavimą Rumunijoje atidėdamas šiek tiek vėlesniam laikui.

Tačiau režisierius nesėdi sudėjęs rankų – balandį, švęsdamas savo 67-ąjį gimtadienį, 2000 kviestinių svečių, tarp kurių buvo ir George’as Lucas, Sharon Stone bei Robinas Williamsas, jis pristatė savo naujausią pirkinį – vyninę Sonoma apskrityje, Kalifornijoje.

Ši vyno darykla turėtų tapti naujuoju alter ego (antrasis aš – lot.) režisieriaus turimai „Rubicon Estate” (dar neseniai ji vadinosi „Niebaum-Coppola”) vyninei gretimame Napa slėnyje. Jeigu „Rubicon” moka duoklę vienos iš legendinių slėnio vyninių, „Inglenook”, paveldui, naujoji Sonomos vyninė tiesiog kviečia džiaugtis gyvenimu.

F.F.Coppola žurnalistams teigė, kad būdamas filmų režisierius, jis privalo turėti kokią nors temą, taigi tema Sonomoje yra gyvenimas. F.F.Coppola sakė norintis čia sukurti laimingos italų šeimos atmosferą.

Vyninė Sonomoje, kuri buvo iš esmės pertvarkyta, turėtų tapti turistų traukos centru vaizdingame Aleksandro slėnyje. Čia taip pat įsikūrė viešbutis ir degustacijų kambarys. Restorane bus galima paragauti vynų, kurie pardavinėjami visoje JAV teritorijoje.

Tai – „Francis Coppola Diamond” serija, Rosso and Bianco, „Sofia” putojantys vynai ir „Director’s Reserve”. Į šią vyninę, kol kas neturinčią pavadinimo, bus perkelta asmeninė F.F.Coppolos kolekcija, iki šiol saugota „Rubicon Estate”, įskaitant filmų „Krikštatėvis”, „Bremo Stoukerio Drakula” ir „Takerio svajonė”, kostiumus.

F.F. Coppola teigė, kad jis niekada neketino įkurti Holivudo muziejaus, kokiu tapo „Inglenook”.

„Inglenook” vyninę 1879-aisiais metais įkūrė jūrų kapitonas Gustavas Niebaumas. Direktoriaujant Johnui Danielui jaunesniajam, nuo XX a. 4-ojo dešimtmečio pradžios iki septintojo dešimtmečio, vyninė tapo etaloninio Napos slėnyje gaminamo „Cabernet Sauvignon” atstovu. Tačiau septintajame dešimtmetyje J.Danielas vyninę suskaidė, parduodamas „Inglenook” kompanijai „Heublein”, o ši užtvindė rinką pigiais masiniais vynais „Inglenook Navalle”.

Francis ir Eleonora Coppolos persikėlė į Napos slėnį aštuntojo dešimtmečio viduryje, įsigijo dalį senos vyninės, įsikurdami kadaise Niebaumo pastatytame name ir pavadindami vyninę „Niebaum-Coppola” vardu. Norėdami sujungti istorines žemes, vėliau jie įsigijo ir „Inglenook” vyno daryklą. Šiandien Coppoloms priklauso 100 ha vynuogynų.

„Niebaum-Coppola” vyninė tapo savo pačios sėkmės auka. Imta gaminti nemažai vynų, kurie tarsi prieštaravo režisieriaus idėjai gaminti nedaug, bet itin kokybiško vyno. F.F.Coppola teigė, jog pasinerdamas į šį verslą, negalėjo net įsivaizduoti, jog jo vynų prekiniai ženklai taps žinomi visoje JAV teritorijoje. „Rubicon” vyninės populiarumas taip išaugo, kad darbuotojai nebeįstengdavo aptarnauti visų atvykstančiųjų. Savaitgaliais degustacijų kambarys lūždavo nuo turistų antplūdžio.

Lankytojų skaičius tapo vyninės problema. Nors pigesnio vyno pardavimai augo kaip ant mielių ir nešdavo didžiulį pelną, kurį F.F.Coppola investuodavo į vyninės atnaujinimą, patalpų vynui brandinti įrengimą bei naujų gerų vynuogynų pirkimą, režisieriaus idėja apie vynų, prilygstančių geriausiems Bordo ūkiams, gamybą, taip ir likdavo neįgyvendinta.

Pervadinta „Rubicon Estate”, ši Napa slėnio vyninė dabar vyną gamins tik iš jai pačiai priklausančiuose vynuogynuose išaugintų vynuogių.

„Rubicon”, „Cask Cabernet”, „Blancaneaux”, „Edizone Pennino Zinfandel” ir „R.C. Reserve” (pavadinto jo sūnaus Romano garbei) prekiniai ženklai pirmiausia turėtų atspindėti kokybę. Planuojama, kad vyno darykla gamins ne daugiau nei 20 tūkst. dėžių vyno kasmet. Tuo tarpu naujoji Sonomos vyninė turėtų tapti atvira drąsiems iššūkiams ir naujoms idėjoms.

Netrukus režisierius ketina tęsti „Youth Without Youth” filmavimą. Kūrinys filmuojamas pagal rumunų autoriaus Mircea Eliade novelę. Aktorius Timas Rothas vaidina profesorių Dominiką Matei, kurio gyvenimas pasikeičia po dramatiško sukrėtimo prieš II pasaulinį karą. F.F.Coppola filmuoja Bukarešte, kur, kaip jis teigia, pamėgo rumuniškuosius vynus. Režisierius sako geriantis vyną, valgydamas kiekvieną patiekalą ir visada geriąs to krašto, kuriame jis esąs, vynus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.