Nuodijo didmiesčių gyventojus

Kauno rajono ekonominė policija demaskavo, kaip įtariama, apie porą mėnesių soduose prie Kauno marių veikusį pogrindinį „Kaliningrado gamybos” degtinės bei brendžio fabrikėlį.

Per kratą, atliktą viename sodininkų bendrijos „Pramprojektas” namelyje, rasta visa įranga, reikalinga išpilstyti neaiškios kilmės skystį į butelius, jį filtruoti, buteliams uždaryti bei rusiškoms banderolėms priklijuoti.

Pakaunės policiją į šį 61-erių metų kaunietei D.Š. priklausantį Taurakiemio seniūnijoje, Piliuonos apylinkėse, esantį namelį su mansarda atvedė prieš mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jo atskaitos tašku tapo kita sėkminga pakaunės ekonominės policijos operacija. Tąkart Vilijampolėje aptikta apie 200 litrų įtartino skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Yra duomenų, kad iš šio „taško” jis buvo gabenamas į minėtą pogrindinį fabrikėlį pakaunės soduose.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, išpilstyti „Pramprojekto” sodininkų bendrijoje šie alkoholio falsifikatai buvo išvežiojami po visą Lietuvą. Stambiausi jos paplitimo taškai – Kaunas, Vilnius, Šiauliai, Panevėžys.

Pas minėtų didmiesčių „bobules” buvo galima įsigyti prie Kauno marių išpilstytų „degtinių” „Laplandija”, „Stoličnaja kurant”, „Stoličnaja lemon” bei „brendžio” „Gold” su rusiškomis banderolėmis.

Tiesa, per pareigūnų antskrydį, surengtą trečiadienio vidurdienį į šį fabrikėlį, rasta tik viena dėžė su kelionei į pardavimo „taškus” jau parengtais „brendžio” „Gold” buteliais bei aštuoniolika dėžių (per pusketvirto šimto puslitrių) „degtinės” „Laplandija”. Tačiau čia pat aptikta ir apie šimtas tuščių butelių su etiketėmis „Stoličnaja Kurant” bei „Stoličnaja lemon”.

Net neabejojama, kad netrukus į juos turėjo būti išpilstytas toje pačioje patalpoje po namu aptiktų talpyklų turinys – apie šimtas litrų skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Kokia jo kilmė, atsakys ekspertai. Jų kompetencijoje nustatyti ir tai, kokiomis medžiagomis dažytas šis skystis, kad taptų brendžiu.

Per kratą rastos ir „savo valandos” laukusios per tris tūkstančius rusiškų banderolių.

Pasak Kauno rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio vyresniosios specialistės Ingridos Pauliukevičiūtės, minėtas namelis, kurio rūsyje bei garaže vyko ši pogrindinė gamyba, išnuomotas 46-erių metų kauniečiui A.Z. Teigiama, kad jis čia ir gyveno. Per pareigūnų surengtą antskrydį kartu su A.Z. nusikaltimo vietoje (pilstant skystį į butelius) aptikta ir 28-erių metų kaunietė R.S. bei 24-erių metų Kauno rajono gyventojas D.S. Po apklausos jie visi paleisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.