Lietuvos galimybė būti pastebėtai Eurovizijoje – realiausia iki šiol

Šįvakar bus sprendžiamas svarbus Lietuvos muzikos pasauliui likimas: paaiškės, ar mūsų šalies atstovai Eurovizijoje pateks į finalą. Daugelio muzikantų nuomone, šiais metais Lietuva kaip niekad arti tikslo: nugalėtojų dainą atliksianti jungtinė profesionalų komanda „LT United” turi realią galimybę būti geriausiųjų dešimtuke ir tapti viena iš dvidešimt keturių finalininkių.
22 valandą Lietuvos laiku prasidėsiančio tarptautinio Eurovizijos dainų konkurso pusfinalio rengėjai žada įspūdingą šou. „Fantastiška bus ne dėl to, kad Euroviziją vesiu aš su Sakiu, – spaudos konferencijoje sakė pusfinalio bei finalo vedėja, žinoma aktorė Marija Menunos, – o dėl to, kad šįmet dalyvių pasiruošimas ypač profesionalus”.

Atlikėjas Sakis Ruvas, užpernai Eurovizijoje atstovavęs Graikijai su daina „Shake It” ir užėmęs trečiąją vietą finale, kartu su renginio vedėja Marija tikino pateiksiantis ne vieną naujovę bei staigmeną.

Graikijos sostinėje Atėnuose vyksiančiame 51-osios Eurovizijos pusfinalyje dalyvaus 23 šalys. Į finalą pateks tik geriausiųjų dešimtukas.

Lietuva, kaip ir kitos šįmet Eurovizijoje dalyvaujančios šalys, balsus už savo favoritus galės atiduoti tik pasirodžius visiems 23 pusfinalio dalyviams. Norint išlaikyti netikėtumą, šalių balsai šįvakar skelbiami nebus.

Turi daug pranašumų

Daugelis užsieniečių muzikos žinovų Lietuvos galimybes patekti į finalą vertina prastai. Tačiau Lietuvos atlikėjai – kitokios nuomonės.

Pernai Lietuvai Eurovizijoje atstovavusi Laura Čepukaitė, su grupe „The Lovers” užėmusi paskutinę vietą pusfinalyje, mano, kad Lietuva šįmet neliks nepastebėta.

„Šiųmečiai Lietuvos atstovai „LT United” turi daugiau pranašumų nei su grupe turėjau pernai. Komandai pasisekė, kad pasirodys ne pusfinalio pradžioje, bet antrojoje dalyje. Aštuoniolikta vieta, manau, ganėtinai gera tikslui pasiekti. Be to, prieš ir po jų bus mažai kuo iš kitų išsiskiriantys pasirodymai”, – tvirtino atlikėja Laura.

Mergina, Eurovizijos pusfinalį su grupe ketinanti žiūrėti specialiai Lietuvos televizijos rengiamame vakarėlyje, įsitikinusi: šiųmečių Lietuvos atstovų pranašumas dar ir tas, kad visa „LT United” pasižymi puikiais vokaliniais sugebėjimais. „Vyrams neteks sukti galvos, kaip nenusidainuoti. Be to, kaip jie patys sakė, į Euroviziją išvyko atsipalaidavę, o tai tik suteiks dar didesnio pasitikėjimo savimi”, – tikino L.Čepukaitė.

Patikti turėtų britams ir airiams

Prieš dvejus metus galimybę Eurovizijos skonį pajusti turėjęs Linas Adomaitis, Lietuvai atstovavęs kartu su Simona Jakubėnaite, įsitikinęs: aukštus įvertinimus „LT United” turėtų skirti Jungtinė Karalystė bei Airija. Ir ne tik todėl, jog šiose šalyse apstu lietuvių.

„Kolektyvas pataikė į anglišką skonį: britai turi netgi kelias laidas, kuriose tikrąja to žodžio prasme tyčiojamasi iš Eurovizijos. Net ir Jungtinės Karalystės „etatinis” Eurovizijos komentatorius nevengia šmaikščiai pristatyti bei apibūdinti konkurso dalyvių”, – pasakojo L.Adomaitis.

Apie kitas šalis, galinčias skirti aukštus įvertinimus lietuvių pasirodymui, atlikėjas citavo Lietuvai Eurovizijos konkursą komentuojančio muzikologo Dariaus Užkuraičio žodžius: „Už „LT United” balsuos tie, kas nemėgsta Eurovizijos”.

„Tipiški „euroviziniai” pasirodymai konkurso žiūrovams jau pabodę. Sveikas pokštas, kuriam „LT United” pasirinko superkvailą Eurovizijos šabloną, gali sudominti balsuojančiuosius. Dainos „We are the Winners” priedainio melodija, pasiskolinta iš mano bei Simonos dainos „Albino laiškas”, ganėtinai įsimenama. Tai irgi turės įtakos balsavimo rezultatams”, – kalbėjo L.Adomaitis.

Idėja – neišbaigta

Kiek kitokios nuomonės niekaip į Euroviziją neprasibraunančios grupės „Bavarija” narys Juozas Liesis.

„Mano galva, lietuvių idėja nėra visiškai išbaigta. Viena, kaip mes suprantam humorą, kita – kaip europiečiai. Be to, ne visos šalys balsuoja už idėją. Ji labiausiai rūpi buvusioms Tarybų Sąjungos šalims. Vakariečiams norisi lengvumo. Ir gali taip nutikti, kad šįmet pasisekimo turės tipiškos Eurovizijos popstiliaus dainos”, – aiškino „bavaras”.

Islandijos atlikėjos Silvijos Night pasirodymas, daugelio gretinamas su Lietuvos maišto idėja, J.Liesio nuomone, gali likti nesuprastas: „Islandės pranašumas tas, kas ji moka geriau save pateikti. Lietuviai gali to tik pavydėti”.

Nors Juozas prieš lietuvių galimybes pereiti pusfinalį nusiteikęs skeptiškai, vis dėlto sirgs už mūsų atstovus.

Svarbiausia išlaikyti ironiją

Televizijos laidos „Lietuvos dainų dešimtukas” bei nacionalinės Eurovizijos atrankų vedėjos Jurgos Šeduikytės įsitikinimu, šįmet Lietuva kaip niekad arti tikslo.

„Anksčiau, mūsų šaliai į Euroviziją išsiųsdavus savo atstovą, netikėdavau lietuvių sėkme. Tačiau dabar esu tikra: šįmet Lietuva turi realių galimybių pasiekti aukštų rezultatų ir patekti į finalą”, – teigė J.Šeduikytė.

Svarbiausias Lietuvos atstovų „LT United” uždavinys, laidų vedėjos nuomone, – išlaikyti ironijos dozę. Tik tokiu atveju lietuviams nusišypsos sėkmė.

„Šįmet Eurovizijoje itin svarbus turėtų būti šou. Viliuosi, mūsų vyrams pavyks išbaigti savo idėją, kad ji neliktų nesuprasta. Minutes, kai „LT United” pasirodys scenoje, komandą turi užpūsti užsidegimas, pasitikėjimas savimi ir gera, jų idėją atitinkanti nuotaika”, – tvirtino J.Šeduikytė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.