Pakaunėje vėl į spąstus pateko latvis

Pakaunėje vėl apvogtas vilkikas „Scania”. Pasak Kauno rajono kriminalistų, beveik po pusmečio pertraukos.

Vėl nukentėjusysis – latvis. Tik šį kartą jo krovinys, vežtas puspriekabėje „Schmitz”, buvo skirtas dviem Lietuvos bendrovėms. Į vieną Kauno firmą vežtos padangos „Kormoran” ir „Michelin”, į vieną Vilniaus bendrovę – šampūnai bei plaukų dažai „Garnier”.

Vilkiko vairuotojas teigia buvęs apvogtas, kai apie antrą nakties sustojo kelioms valandoms nusnūsti greitkelio Klaipėda-Kaunas šalikelės aikštelėje ties Babtų seniūnijos Krivėnų kaimu. Kad aikštelė nesaugoma, nuovargio kamuojamam vairuotojui buvo nesvarbu.

Pabudo jis apie šešias skaudančia galva. Manoma, kad tai – galimai gautos dujų dozės, kad nieko nejustų, padarinys.

Apsižiūrėjus pastebėta, kad nuplėšta puspriekabės plomba, prapjautas tentas ir trūksta dalies krovinio: apie penktadalio padangų ir mažiausiai septynių kartoninių dėžių su kosmetikos prekėmis.

Latvijos firma, kuriai priklausė šis krovinys, vakar dar savo nuostolių nebuvo suskaičiavusi. Ilgapirščiai iš vilkiko kuro bako išpumpavo ir apie 250 litrų dyzelino.

Vilkiko vairuotojas tvirtina nieko nematęs ir negirdėjęs, todėl tradiciškai neatmetama ir nusikaltimo imitavimo versija. Tačiau, pasak pareigūnų, tai – ne pirma vagystė minėtoje greitkelio aikštelėje, kurią labai pamėgę vilkikų vairuotojai.

Prieš keletą metų dėl nuolat į plėšikų tinklus patenkančių Latvijos tolimųjų reisų vairuotojų ši kaimyninė valstybė net buvo pareiškusi Lietuvai notą.

Paskutinį kartą vilkikas pakaunėje buvo apvogtas praėjusių metų pabaigoje. Kauno rajono policijos viršininko pavaduotojas kriminalinei policijai Gediminas Jasinavičius šią apie pusmetį trukusią tylą linkęs sieti su sėkmingomis pavaldinių kratomis, atliktomis Kaune, sekant vilkikų grobikų pėdsakais. Kaip jau rašyta, per šią operaciją buvo aptikta daiktų, pagrobtų iš vilkikų, sustojusių nakvynei Kaune, bei kai kurios prekės, išneštos per žaibiškas vagystes iš Laisvės alėjos parduotuvių. Tada buvo sulaikyti keli asmenys. Kai kurie iš jų vėliau paleisti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.