Titulas – panevėžiečiams

Lietuvos vyrų rankinio čempionais tapo Panevėžio „VikingMalt” rankininkai, finalo serijoje įveikę Kauno „Lūšį-Akademiką” 3-0, bronzos medaliai atiteko „Vilniaus” rankininkams

Baigėsi 2005-2006 metų Lietuvos vyrų rankinio čempionatas. Čempionų titulą pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo Panevėžio „VikingMalt” rankininkai. Jie vakar per trečiąsias finalo serijos rungtynes namie įveikė Kauno „Lūšį-Akademiką” 32:19 ir laimėjo finalo seriją 3-0. Pirmąsias dvejas serijos rungtynes panevėžiečiai laimėjo 29:21 ir 31:28.

Pirmą kartą be medalių

„Vilniaus” rankininkai per trečiąsias „mažojo” finalo rungtynes minimalia persvara 28:27 įveikė Kauno „Granito/Kario” žaidėjus ir serijos varžybas iki dviejų pergalių laimėjo 2-1. Vilniečiai „bronzą” iškovojo pirmą kartą, o „Granito/Kario” komanda pirmą kartą per šalies čempionatų istoriją liko be medalių.

Pirmąsias varžybas „Vilniaus” komanda namie laimėjo 29:24, o Kaune rezultatu 24:31 turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Paskutinės rungtynės dėl bronzos medalių vilniečiams klostėsi sunkiai. Pirmą kėlinį jie pralaimėjo 14:17, o per antrą susikaupė ir išplėšė pergalę.

Pasak „Vilniaus” vyriausiojo trenerio Gintaro Paškevičiaus, rungtynės buvo labai nervingos. „Mūsų komandos rankininkai rungtynių pradžioje jaudinosi, todėl žaidimas klostėsi negerai. Antrame kėlinyje jau susitvarkėme ir pabaigoje žaidėme ramiau, – dėstė Paškevičius. – Mūsų žaidėjai kiek vyresni, būtent tai ir lėmė pergalę. Mums buvo gana sudėtinga, nes esame naujokai, įdirbio dar neturime ir rimtų varžybų patirties”.

Padėjo namų sienos

Vilniečių treneris sakė, kad ne menkiausias vaidmuo teko ir žiūrovams – jie labai emocingai palaikė žaidėjus. „Labai padėjo ir namų sienos, ir žiūrovai. Savos salės pranašumas visada yra tik teigiamas postūmis siekti pergalės. Galbūt tai, kad pusfinalyje dvejas varžybas žaidėme išvykoje, lėmė mūsų pralaimėjimą Panevėžio komandai, nes namie žaisti visada geriau. Nesakau, kad kelionės yra varginančios, bet namie žinomas kiekvienas kampas”, – aiškino Paškevičius.

Kauno „Granito/Kario” klubo vadovas vis dar prisimena vyriausiojo trenerio Valdemaro Novickio diskvalifikavimą iki sezono pabaigos. Kauniečių treneris buvo nubaustas už tai, kad apstumdė rungtynių teisėją. „Buvo priimtas tendencingas sprendimas prieš Novickį. Čia yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis. Kai trenerį diskvalifikavo, komandoje kilo panika. Tačiau pripažįstu, kad laimėjo stipresni, nes kamuolys yra apvalus, – pažymėjo Kauno „Granito/Kario” valdybos pirmininkas Remigijus Mikučionis. – Be to, sezonas mums buvo prastesnis dėl to, kad pas mus vyksta kartų kaita”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.