Šeimos mėnuo Vilniuje: vaikai dalyvauja akcijoje „Rožinis kaspinėlis”

Vilniuje tęsiantis Šeimos mėnesiui, sostinės vaikai savo meilę mamoms ir kitoms brangioms šeimos narėms išreiškia dalyvaudami akcijoje „Rožinis kaspinėlis”. Šios akcijos ir projekto „Nedelsk” iniciatorė Vilniaus miesto mero žmona Agnė Zuokienė vakar aplankė akcijoje dalyvaujančius Antakalnio, Šeškinės, Pašilaičių, Fabijoniškių, Lazdynų ir Naujamiesčio mokyklų moksleivius.

Rožinis kaspinėlis – tai sveikatos palinkėjimas, tai tikėjimas, jog artimi žmonės nesusirgs, ir viltis, kad kiekviena liga bus nugalėta. Kiekvienas akcijoje dalyvaujantis vaikas gauna dvi rožinio popieriaus juosteles, kurias sulenkęs kaip kaspinėlį vieną skiria savo mamai ant jo užrašydamas palinkėjimą ir dekoruodamas, o ant kito kaspinėlio užrašo jam brangių moterų vardus, kurioms linki sveikatos – mamos, tetos, močiutės ar sesers. Antrąjį kaspinėlį su užrašytais vardais vaikai perduoda projekto „Nedelsk” (www.nedelsk.lt) rengėjams.

Vakar kiekvienoje mokykloje, kurioje lankėsi ponia Agnė, vaikai jai perdavė daugybę savo paruoštų rožinių kaspinėlių. Moksleiviai klausinėjo apie projektą „Nedelsk”, apie šiuo projektu norimas sustabdyti ligas, kaip jų išvengti ar padėti susirgusioms. A. Zuokienė paragino vaikus mylėti savo mamas ir kitas šeimos nares, rūpintis jomis, padėti namuose, kad joms daugiau laiko liktų pasirūpinti savimi ir savo sveikata. Kiekvienam moksleiviui buvo įteikta dovanėlė, kurią jie pažadėjo parnešti savo mamai.

Sostinės mokyklų moksleiviams iš viso perduota 200 tūkst. rožinių juostelių. Vaikai aktyviai įsitraukė į šią akciją ir iki birželio 25 dienos projekto „Nedelsk” rengėjams žada pristatyti visus padarytus rožinius kaspinėlius. Surinkti kaspinėliai su mamų, seserų, tetų, močiučių, mokytojų ir kitų vaikams brangių moterų vardais bei palinkėjimais rudenį bus eksponuojami Vilniaus mieste.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.