Audrius Bružas niekada nesigailėjo tapęs aktoriumi

Dvidešimt šešerių metų Valstybinio Vilniaus mažojo teatro aktorius Audrius Bružas – linksmas ir malonus pašnekovas. Ketverius metus aktoriumi dirbantis A.Bružas pasakoja, kad nuolat lipdamas į sceną labai jaudinasi, tačiau jokių ritualų netaiko. Aktoriaus manymu, kiekvienas žmogus gyvenime vaidina.”Vieni vaidina daugiau, kiti – mažiau”, – mano A.Bružas.

Iš Klaipėdos kilęs Audrius Bružas tiksliai atsakyti, kodėl pasirinko aktoriaus kelią, negali. „Net nežinau… Reikėjo pasirinkti kokią nors profesiją. Manęs niekas neskatino tapti aktoriumi, tiesiog taip jau atsitiko gyvenime, kad juo tapau”, – apie profesijos pasirinkimą pasakoja A.Bružas. Būsimasis aktorius ketverius metus Vilniuje lankė Balio Dvariono muzikos mokyklą, mokėsi groti gitara. Nors dabar ją į rankas paima nebe taip dažnai, teigia neužmiršęs, kaip reikia groti.

Įstojęs į Lietuvos muzikos akademiją, baigė garsaus režisieriaus Rimo Tumino vadovaujamą kursą. Iškart po studijų pradėjo dirbti Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre. Šiame teatre jis dirba ir iki šiol. 2004 metais įgijo aktorinio meistriškumo magistro diplomą. Ketverius metus Vilniaus valstybiniame mažajame teatre aktoriumi dirbančiam A.Bružui teko vaidinti šiuose spektakliuose: 2002 m. – Karlo Goldonio „Triufaldino, arba Dviejų ponų tarnas”, 2003 m. – Abi Morgan „Švelnumas”, 2004 m. – Mariaus Ivaškevičiaus „Madagaskaras”, 2004 m. – Nikolajaus Gogolio „Revizorius”.

Pirmieji žingsniai – nelengvi

Anot aktoriaus, pirmieji žingsniai teatro scenoje nebuvo lengvi. „Visada pirmieji žingsniai būna sunkūs. Ir nesvarbu, ar tu aktorius, ar kitos profesijos atstovas. Visada žengti pirmąjį žingsnį yra sunku”, – sako A.Bružas. Paskui, anot aktoriaus, būna lengviau.

Lipdamas į sceną aktorius nesimeldžia, netaiko jokių ritualų, nes jų tiesiog neturi. Tik prisipažįsta kaskart žengdamas į sceną labai jaudinasi. „Prieš kiekvieną spektaklį nepaprastai jaudinuosi, tačiau kai įžengiu į sceną, jaudulys dingsta”. Nors aktoriaus kelio pradžia ir buvo nelengva, A.Bružas sako, niekada nesigailėjo pasirinkęs tokią profesiją.

Dirbdamas televizijoje įgijo patirties

Prieš kelerius metus A.Bružą buvo galima pamatyti ir televizijoje. Kartu su dar keliais aktoriais Audrius vaidino Lietuvos televizijos improvizacijų laidoje „Pagauk kampą”. „Algimantas Žebrauskas mums dėstė improvizaciją. Jis ir pakvietė į laidą. Tik prieš tai dar reikėjo pereiti atranką”, – apie patekimą į televiziją pasakoja aktorius. Atranka A.Bružui pasisekė – jis buvo priimtas.

Darbas televizijoje šalia tokių profesionalių aktorių, kaip: Andrius Žebrauskas, Arūnas Sakalauskas, Rimantė Valiukaitė, Ramūnas Rudokas, A.Bružui davė labai daug vaidybinės patirties. Dirbdamas „Pagauk kampą” laidoje A.Bružas ne tik įgijo profesinio pažinimo, bet ir išmoko „susitarti” su savimi, save kontroliuoti, kad nepasakytų to, kas toje vietoje gali būti visai nereikalinga.

Gyvenime vaidina visi

A.Bružo nuomone, aktoriui nėra vaidmenų, kurių jis negalėtų suvaidinti. Anot aktoriaus jau pats žodis „vaidinti” pasako, kad viską įmanoma suvaidinti. A.Bružo manymu, gyvenime visiems daugiau ar mažiau tenka vaidinti. „Visada vaidiname pagal galimybes”, – mano aktorius. Vaidina, anot aktoriaus, visi žmonės. „Vieni vaidina daugiau, kiti – mažiau. Tarkim, blogai nusiteikęs žmogus dirbtinai nusišypso. Tai juk irgi vaidyba”. A.Bružas prisipažįsta kartais ir už teatro sienų gyvenantis artisto gyvenimą. Tai, pasak A.Bružo, priklauso nuo nuotaikos, vidinių išgyvenimų.

Autoritetas – mama

Gyvenime nedaug yra žmonių, su kuriais atvirai A.Bružas gali pasišnekėti. Be to, tai daryti ir nelabai mėgsta. Dažniausiai A.Bružas mėgsta pasikalbėti su mama. Muzikos mokytoja dirbanti moteris gyvenime aktoriui yra autoritetas. A.Bružas teigia esąs labai laimingas turėdamas tokią mamą. „Mano mama yra protinga, išsilavinusi. Man ji davė labai daug dalykų, pavyzdžiui, dvasinių. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokią mamą”, – sakė aktorius.

Gyvenimas – ne visada egzotiškas

Daugeliui žmonių atrodo, kad aktoriai repetuoja ir naktimis. Tokios nuomonės A.Bružas nepaneigia. Jis pasakoja, kad labai dažnai tenka repetuoti iki vėlyvo vakaro ar pirmos valandos nakties. Dažniausiai tai tenka daryti prieš premjeras. Šypsodamasis aktorius pasakoja, jog, kaip ir daugelis žmonių, visus darbus atideda paskutinei minutei, todėl ir tenka padirbėti ilgėliau.

A.Bružas tvirtina, jog aktoriaus gyvenimas iš tiesų yra labai įdomus ir egzotiškas. Tačiau būna, kad gyvenimas atrodo ir tragiškas. „Kartais būna egzotiškas, bet kartais ir ne. Tenka nuolat nagrinėti žmonių santykius, daug būna nepatenkintų. Jei tau tuo metu yra blogai, gyvenimas tikrai nebeatrodo egzotiškas”, – teigia Valstybinio Vilniaus mažojo teatro aktorius.

„Aktoriai juk irgi tokie pat paprasti žmonės, kaip ir kiti. Mes einame į darbą kaip ir kiti. Mums irgi būna blogų dienų”, – priduria A.Bružas.

Painioja vardus

Paklaustas, ar žmonės niekada jo nepainioja su žinomu televizijos žurnalistu Rimu Bružu, Audrius tik šypteli ir atsako: „Labai dažnai painioja vardus. Čia vienas Rimas, kitas Audrius, bet abu Bružai”. Su žurnalistu R.Bružu aktoriaus nesieja jokie giminystės ryšiai. Jie tiesiog yra bendrapavardžiai ir geri pažįstami. „Na, niekada giminystės ryšių neieškojom”, – šypsodamasis sako 26-erių aktorius.

Ar Audriaus Bružo širdis vis dar laisva? Aktorius tyliai tarsteli, kad širdies draugę kaip ir turi, ir sako nebesąs laisvas kaip vėjas. Nors gatvėje A.Bružą atpažįsta ne vienas, aktorius patvirtina, kad merginos tikrai jo nepersekioja. „Ir įkyrių merginių nesu turėjęs”, – tikina A.Bružas. Kartkartėmis aktorius pasvajoja apie šeimą, vaikus, anot jo, apie tai svajoti pradedama jau vaikystėje.

Kai viskas gerai, jaučiasi laimingas

Laisvalaikį, kurio turi ne tiek ir daug, A.Bružas leidžia žaisdamas biliardą, aktorius labai mėgsta pažvejoti, nuvažiuoti į kaimą ar pakeliauti. Kas gyvenime yra laimė, A.Bružas tikina nežinantis, tačiau laimingiausias jaučiasi tuomet, kai nekamuoja negandos. „Kai visi sveiki, laimingi, kai viskas yra gerai, tada jaučiuosi labai laimingas”, – tvirtina A.Bružas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Audrius Bružas niekada nesigailėjo tapęs aktoriumi"

  1. vytautas

    Gal kas zinote kur yra rezul;tatai,nes Sibiro tinklalapyje ju nera.aciu

  2. egle

    as taip pat jau antra diena laukiu, bet vis nesulaukiu 😐

  3. marius vytautui

    labas, jau yra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.