Lemiama ataka vyko ne pagal scenarijų

Kauno „Žalgirio” krepšininkų ryžtas ir kovingumas pusketvirto kėlinio leido tikėtis pirmosios pergalės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą” Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato superfinale.

Tačiau menka atsarginių žaidėjų pagalba vėl nubraukė visas komandos viltis atsitiesti ir kovoti dėl LKL aukso žiedų.

„Kauno diena” vakar rašė, jog vilniečiai išplėšė pergalę po dramatiškos rungtynių pabaigos 68:65 ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:0.

Ketvirtoji didžiojo finalo dvikova vyks rytoj Kauno sporto halėje. Komandos vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis teigė, kad vis dar tiki savo komanda.

Vilniečiai jautė spaudimą

„Tai buvo labai sunkios rungtynės, tačiau jūs dar kartą galėjote įsitikinti, ką reiškia turėti ilgą atsarginių žaidėjų suolą. Šiandien vėl sužaidė kiti krepšininkai ir laimėjome dar kartą”, – po dramatiškos pergalės džiaugėsi „Lietuvos ryto” strategas Nevenas Spahija.

Jo teigimu, komanda, žaisdama namuose, kiekvieną kartą jaučia spaudimą: „Vilniuje visi tikisi lengvos mūsų pergalės, bet tai nėra taip paprasta.

Robertas Javtokas trečiosiose rungtynėse prametė kelis lengvus metimus ir galbūt tai jį šiek tiek sutrikdė. Bet pakeitėme žaidimo ritmą, gerai į kovą įsitraukė Haris Mujezinovičius ir mes įgavome pranašumą”.

Pritrūko lyderio

A.Bagatskis atsarginių pagalba pasigirti negalėjo. Ir taip nedidelį žaidėjų pasirinkimą turinti komanda mačą baigė be trijų svarbių krepšininkų – Pauliaus Jankūno, Jono Mačiulio ir Redžio Frymeno. Jie vienas po kito aikštę paliko antroje ketvirtojo kėlinio pusėje už penkias pražangas.

„Iki pergalės vėl pritrūko tik šiek tiek sėkmės. Šįkart išsprendėme varžovų gynėjų problemą, tačiau daug kartų vaikiškai suklydome, palikdami be priežiūros vilniečių snaiperius.

Hariui Mujezinovičiui gal ir galima leisti mesti iš toli, tačiau Simo Jasaičio prie tritaškio linijos palikti laisvo – ne.

Mus visą mačą slėgė pražangų našta. Kai kurios pražangos buvo reikalingos, bet kai kurios – ne.

Sakiau vyrams, kad taip žaisdami dažnai dovanojame varžovams lengvus taškus, nes vilniečiai baudas metė beveik be klaidų”, – kalbėjo A.Bagatskis.

Jo teigimu, pritrūko vieno žaidėjo, kuris lemiamu metu būtų nebijojęs imtis iniciatyvos. Tai galėjo būti dėl išnaudoto pražangų limito ant suolo jau sėdėjęs R.Frymenas.

„Buvome suplanavę, kad po R.Štelmaherio baudos metimų paskutinę ataką rengs K.Andersonas arba V.Ginevičius.

Tačiau kamuolys atsidūrė S.Serapino rankose, o jis suklupo”, – atsiduso A.Bagatskis.

Specialisto akimis

Algirdas LINKEVIČIUS, buvęs „Žalgirio” gynėjas:

– „Žalgiris” trečiosiose finalo rungtynėse buvo vertas pergalės. Jai iškovoti pritrūko nors truputį didesnio jaunimo indėlio. Legionieriai padarė viską dėl pergalės, kai kurie jų sužaidė netgi geriau savo galimybių.

Kauno komanda turėjo šansą laimėti, nes „Lietuvos rytas” žaidė gana prastai. Vilniečiai LKL superfinale nesužaidė nė vienerių rungtynių taip, kaip žaidė Eurolygoje. Visi krepšininkai yra praradę sportinę formą ir „Žalgiris” turėjo tuo pasinaudoti. Bet trys žaidėjai nelaimės tokių rungtynių, reikia, kad nors 5-6 pasireikštų.

Nuvylė „Žalgirio” jaunimas: Simonas Serapinas, Mantas Kalnietis, Darius Šilinskis, Jonas Mačiulis. Ne tas, kokį buvome įpratę matyti, ir Paulius Jankūnas.

Įtariu, kad yra kažkokių negerovių rengiant jaunimą, nes jie nemoka žaisti vienas prieš vieną. O be tokio individualaus meistriškumo apie aukštą lygį nėra ko ir svajoti.

Jeigu jauni žalgiriečiai neišmoks taip žaisti, jų ateitis – žemesniame lygyje. Baisiausia, kad jie net nebando apeiti varžovų. Tai rodo ribotas jų galimybes.

Siūlyčiau jaunimą pusmečiui uždaryti karantine ir mokyti žaisti vienas prieš vieną.

Tačiau visų vyresniųjų žalgiriečių pastangos nusipelno pagyrimo. Tik jie pavargo, penkias pražangas surinko R.Frymenas, žodžiu, lemiamu metu pritrūko pajėgų.

Neišnaudoti resursai – netaiklūs baudų metimai. O „Lietuvos rytas” pasinaudojo savo ilgu atsarginių žaidėjų suolu. Bet nė vienas Vilniaus komandos žaidėjas nedemonstravo geros sportinės formos.

Manau, A.Bagatskis gerai vadovavo komandai. Jis išbandė ir padarė viską, ką galėjo, uždegė žaidėjus, nuteikė kovai amerikiečius ir psichologine prasme padarė labai didelį darbą. Tik jaunimas savo darbo nepadarė.

Tikiu, kad „Žalgiris” superfinale dar neprarado visų šansų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.