Į „Megą” buvo įsisukęs ekskalinys

Su nesibaigiančiomis žaibiškomis vagystėmis įvairiuose šalies miestuose siejami buvę Alytaus pataisos namų gyventojai

Mažiausiai keturių šalies miestų policijos laimikis – tik pernai lapkritį per Alytaus pataisos namų vartus laisvėn išėjęs dvidešimt dvejų Saulius Kreivys. Šis jau šešis kartus už vagystes bei plėšimus teistas ilgapirštis įtariamas per du mėnesius laisvėje įvykdęs mažiausiai septyniolika žaibiškų vagysčių, įsibraunant į įvairius prekybos centrus Vilniuje (aštuoni atvejai), Kaune (5), Kaišiadoryse bei Jonavoje (po 2).

Kriminalinis fenomenas

Kaune su šiuo greitakoju, neblogai nusimanančiu moderniausioje šiuolaikinėje buitinėje technikoje bei sugebančiu kiaurai pereiti grūdinto stiklo vitrinas, siejama virtinė įsilaužimų į moderniuosius prekybos salonus praėjusį gruodį. Būta naktų, kai miesto specialiąsias tarnybas vos valandos intervalu šokdino tą patį Laisvės alėjos kvartalą siaubę nesugaunamieji ir S.Kreivys, labiau mėgęs moderniuosius prekybos centrus daugiabučių mikrorajonuose.

Pernai lapkritį išėjęs į laisvę, jau po poros savaičių jis įsibrovė į UAB „Flopo informacinės sistemos” Kauno filialą, nuomojantį patalpas „Girstučio” prekybos centre. Tiek apvogtieji, tiek teisėsaugininkai tada negalėjo atsistebėti šio ilgapirščio fizine forma: įlėkęs į pastato vidų su visomis grūdinto lango šukėmis, jis dar turėjo nubėgti koridoriumi apie keliolika metrų iki nusižiūrėto salono patalpų, tokiu pačiu būdu įveikti stiklinę šios patalpos sieną, sudaužyti jos viduje esančią 2 dalių prekybinę vitriną ir pagrobti 6 nešiojamuosius kompiuterius, kurių vertė apie 15 tūkst. litų. Vaizdo kameros užfiksavo, kad šiam „triukui” sugaišta tik 40 sekundžių.

Braižo keitimą fiksavo vaizdo kameros

Po savaitės jo jau darbuotasi Pramonės prospekte, prie „Maximos” įsikūrusiame buitinės technikos salone „Elektromarkt”. Ir šiuo atveju peržiūrint parduotuvės vaizdo kamerų įrašus stebėtasi, kaip šis smulkaus sudėjimo ilgapirštis atsitempė apie 30 kg svorio betoninį luitą, kuriuo sudaužė vitrinos langą. Minėtas luitas atliko dvigubą vaidmenį – juo nuverstas ir prie durų, apsaugininkų patarimu, pastatytas metalinis stovas. Pastarasis griūdamas apgadino kai kurias prekes, tačiau ilgapirštį dominę ne patys naujausi vaizdo kamerų modeliai (jiems reikia mažiau specialiųjų priedų) buvo vitrinose, esančiose už 15-20 metrų. Pastarosios sudaužytos atsineštu plaktuku, kuris paliktas nusikaltimo vietoje. Šis „triukas”, „Elektromarkt” administracijos įvertintas apie 13 tūkst. litų (pagrobta 10 vaizdo kamerų), pagal vietinių vaizdo kamerų įrašus, truko 24 sekundes.

Dar po savaitės atėjo Baltų prospekte įsikūrusio UAB BMS salono „Megapolis” stiklo rūmų eilė. Į jį įsibrauta per fasadinę vitriną, kuri kartu su viduje įrengtomias žaliuzėmis įveikta atsineštu kirvuku. Jis paliktas nusikaltimo vietoje – ties sudaužyta arčiausiai lango esančia vitrina, iš kurios pagrobti du beveik 7 tūkst. litų įvertinti nešiojami kompiuteriai. Kitą naktį neatsilaikė „Mega”, braunantis į kurią pakartotas tas pats triukas, kuris padėjo nesunkiai patekti į „Girstučio” patalpas – nusižiūrėto „Bitės” atstovo – UAB „Spaineta” salono lango grūdinto stiklo paketas įveiktas keliais smūgiais visu kūnu. Ištuštinta tolimiausiame patalpos kampe buvusi viena brangiausių – „Nokia” telefonų vitrina. Vėliau patikslinta, kad dalis grobio buvo muliažai. Savo nuostolius apvogtieji įvertino 6 tūkst. litų.

Vėl suveikė Jonavos spąstai

„Nakties vaiduoklis” S.Kreivys įkliuvo sausio 22-ąją, įsibrovęs į vieną Jonavoje, J.Basanavičiaus gatvėje, esančią parduotuvę. Jis sulaikytas nusikaltimo vietoje. Tačiau iki tol dar spėjo Kūčių išvakarėse apvogti Kaune, prekybos centre „Savas Rimi”, esantį „Bitės” saloną – pagrobti 25 mobiliojo ryšio telefonus, įvertintus daugiau kaip 14 tūkst. litų, bei pakartoti kaunietiškus triukus Vilniuje, Kaišiadoryse bei Jonavoje (nepasisekė antrosios viešnagės šiame mieste metu).

Teigiama, kad iš viso, nusiaubus Kauno prekybos centrus, S.Kreiviui tekusio grobio rastas tik vienas nešiojamasis kompiuteris. Visus kitus daiktus jis teigia pardavęs tam pačiam supirkėjui „incognito”, kas truputį prasilenkia su šio ilgapirščio įtikinėjimais, kad mintis apvogti kurį nors prekybos centrą jo galvoje gimdavo spontaniškai, panašiu principu „burtų kaulelis” krisdavo ir ant konkretaus salono.

Vienas iš galimų atsakymų – S.Kreiviui talkinusių bendrų reikėtų ieškoti tarp buvusių Alytaus pataisos namų kalinių. Gali būti, kad šios įkalinimo įstaigos gyventojai specializuojasi būtent žaibiškomis vagystėmis. Kad apgavystės telefonu apie neva artimuosius ištikusią nelaimę siejamos su Marijampolės pataisos namais – jau seniai vieša paslaptis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.