Baikerio tikrasis veidas – liemenė

Nori nuplėšti baikerio garbę? Atimk jo liemenę. Be jos motociklininkas – niekas. Visų atstumtas atskalūnas. Šis apdaras rodo baikerio priklausomybę klubui ir padėtį jame.

Motociklų klubo (MC) branduolį sudaro aukščiausias pareigas užimantys baikeriai (angliškai – officers). Jų padėtį žymi liemenės spalvos ir antsiuvai, rašoma Biker.lt

Aukščiausias MC hierarchijos laiptelis – prezidentas. Ant jo liemenės yra antsiuvas „President” arba „Pres”.

Laipteliu žemiau yra viceprezidentas. Jo pareiga užimti klubo vadovo postą prezidentui mirus ar dėl kitų priežasčių pasitraukus iš MC veiklos. Ant jo liemenės yra antsiuvas „Vicepresident” arba „Vicepres”.

Šiek tiek žemesnę padėtį klube užima už tam tikrą sritį atsakingi baikeriai.

Žmogus, sugebantis geriausiai planuoti keliones, vadinamas kelio kapitonu (road captain). Jo pareiga žinoti nustatyto maršruto kelią, degalines, užkandines, nakvynės vietas.. Kartais kiekvienam naujam maršrutui renkamas vis kitas kelio kapitonas. Bet tai pasitaiko retai. Kelio kapitono liemenę puošia antsiuvas „Road captin”.

Fiziškai stipriausias ir griežto charakterio baikeris paprastai privalo atsakyti už tvarką. Už tai suteikiamas ginkluoto puskarininkio vardas (sergeant of arms). Jis nuolat, net ir poilsio metu, atsako už tvarką, sprendžia kaip nubausti prasikaltusius narius, ir atsako už bausmės įvykdymą. Ant jo liemenės yra antsiuvas „Sergeant of arms”.

Atsakingas už finansus, bei kitą MC turtą motociklininkas vadinamas iždininku (treasurer). Jo liemenę ženklina antsiuvas „Treasurer”.

Baikeris, tvarkantis visus popierinius MC reikalus yra sekretorius (secretary). Ant jo liemenės yra užrašas „Secretary”.

Tikrieji klubo nariai – tai patikimi bei patikrinti žmonės, turintys balso teisę klubo susirinkimuose, bei valdžios rinkimuose. Ant jų liemenių yra antsiuvai „Member”.

Didelėse organizacijose dar yra pilnieji nariai, kurie truputėlį aukštesni už tikruosius narius. Ant jų liemenių yra antsiuvai „Full member”.

Visų išvardintųjų MC narių liemenes puošia visa klubo simbolika ir su ja susijusios spalvos. Dar yra kandidatai į tikruosius narius. Jie neturi balso teisės klubo susirinkimuose ir sprendimų priėmimuose. Jų liemenes puošia antsiuvai „Prospect”, tačiau nėra klubo herbo.

Žemiausią padėtį užima naujausi klubo nariai arba pagrindinėms klubo idėjoms neištikimi baikeriai. Jie neturi balso teisės klubo susirinkimuose ir priimant sprendimus. Ant jų liemenių yra antsiuvai „Hang around”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.