„Sony” nešiojamieji kompiuteriai su „Blu-Ray” grotuvais

„Sony” paskelbė, kad nuo birželio mėnesio pradės platinti pirmuosius nešiojamuosius kompiuterius, aprūpintus naujos kartos „Blu-Ray” optiniais įrenginiais.

Kaip ir pridera Japonijos kompanijai, naujieji kompiuteriai pirmiausia pasirodys Japonijos rinkoje. Gegužės 16 dieną vykusioje spaudos konferencijoje „Sony” taip pat pranešė apie ketinimus išleisti delninį kompiuterį, vietoje įprasto diskinio kaupiklio naudojantį NAND Flash atmintinės „diskinį” kaupiklį.

Tiek „Toshiba” HD-DVD, tiek ir „Sony” „Blu-Ray” optinė įranga naudoja mėlynos spalvos lazerį (tiksliau mėlynai violetinį), kuris pasižymi mažesniu bangos ilgiu, nei šiuo metu CD/DVD įrangoje naudojamas raudonos spalvos lazeris. Dėl šios priežasties naujuose optiniuose diskuose yra galima įrašyti kur kas daugiau duomenų, nei iki šiol, todėl jie yra ypač laukiami kino kompanijų norinčių pritraukti pirkėjus naujais – didelės raiškos vaizdo įrašais. Tačiau „Blu-Ray” ir HD-DVD formatai yra visiškai nesuderinami, todėl vartotojams teks rinktis vieną iš jų, bent jau tol, kol nepasirodys universalūs įrenginiai.

Toshiba jau pradėjo pardavinėti savus „Qosmio G35” serijos nešiojamuosius kompiuterius, turinčius HD-DVD įrenginius. 2GHz „Core Duo” procesorių, 100GB diskinį kaupiklį ir 17″ ekraną turintys kompiuteriai kainuoja nuo 2399 iki 2999 JAV dolerių. Panašių parametrų „Sony AR190” vartotojams atsieis apie 3600 JAV dolerių, tiesa pastarojo diskinis kaupiklis bus didesnis – 200 GB. Žinoma, tokios kainos išsilaikys neilgai. Jos turėtų ženkliai kristi, vos tik didelės raiškos įrangą pradės platinti masiniai gamintojai: ASUS, Samsung, LG ir kt.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.