„Dragas” tik per plauką apsiėjo be žmonių aukų

Atsiliepė liudytojai, per „drago” lenktynes, penktadienio vakare surengtas Vytauto prospekte, buvę per plauką nuo žūties.

Lietuvos kariuomenės kartografijos vyr.specialisto Vilmanto Januškevičiaus, kurio vairuojamas „BMW 325”, liudytojų teigimu, lenktyniavo su automobiliu „Peugeot 405”, aukomis galėjo tapti mažiausiai dešimt žmonių.

Aplenkė ir užtvėrė kelią

Kaip dienraščiui pasakojo liudytojai, tuo metu šaligatviu nuo BMW nulaužto šviesoforo Geležinkelio stoties link vedina už rankučių dviem mažyliais ėjo moteris. Dar arčiau pėsčiųjų perėjos – vos už penkių metrų nuo jos mikroautobuso laukė jauna moteris.

Nežinia, kiek žmonių važiavo nenustatytu juodos spalvos automobiliu, liudytojų teigimu, į kurį vengdamas atsitrenkti BMW ir taranavo šviesoforą laikantį troleibusų linijos stulpą. Prieš pat lemtingąjį smūgį abu lenktyniaujantieji pralenkė prie sankryžos artėjantį mikroautobusą, kuriuo važiavo penki žmonės.

Vienas šio mikroautobuso keleivis – taip pat kariškis, tik tarnaujantis Rukloje, pasakojo, kad jų mašina važiavo iki penkiasdešimties kilometrų per valandą greičiu. Minėtas BMW, lenktyniavęs su šlapio asfalto spalvos „Peugeot 405”, prašvilpė pro juos dideliu greičiu jau pačiose šviesoforo reguliuojamos pėsčiųjų perėjos prieigose.

„Staiga jis metėsi mums skersai, o dar po akimirkos rėžėsi į šviesoforą laikantį stulpą”, – dar ir vakar su siaubu prisiminė pašnekovas. Jų vairuotojas sugebėjo greitai susiorientuoti: niekas iš ekipažo narių nenukentėjo.

Mažylius išgelbėjo stulpas

Minėtam kariškiui labiau įstrigo nežinomos moters, tuo metu ėjusios šaligatviu su dviem dvejų-ketverių metų mažyliais ir nemačiusios, kas vyksta jai už nugaros – tik išgirdusios šaižų stabdžių cypimą, reakcija. Anot kariškio, moteris spontanišku judesiu iškėlė rankomis abu vaikus, kiek pajėgė, į viršų ir pasileido nebeatsigręždama bėgti.

Pasak pašnekovo, daugiau eismo įvykio vietoje tą vakarą jos, buvusios nuo nulaužto šviesoforo vos už dvidešimties metrų, niekas nematė.

Teigiama, kad BMW vairavusiam dvidešimt penkerių metų V.Januškevičiui išvengti rimtesnių sužalojimų padėjo išsiskleidusios oro pagalvės. Kartu su juo lenktyniavusio „Peugeot” vairuotojas, kolegai patyrus avariją, nusuko į Bažnyčios gatvę, tačiau vėliau sugrįžo ir prisijungė prie įvykio vieton sugužėjusių avarijos kaltininko draugų, nepaleidusių iš rankų mobiliojo ryšio telefonų.

Nuostoliai – šešiaženkliai

Kauno eismo priežiūros tarnybos turimoje vairuotojo V.Januškevičiaus dosjė – trys nuobaudos už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus per septynerius metus. Tačiau už greičio viršijimą jis iki šiol nebaustas, nors pernai rugsėjį jau buvo sukėlęs techninį eismo įvykį. Ir šį kartą jam gresia tik administracinė atsakomybė už svetimo turto sugadinimą – bauda nuo 100 iki 200 litų arba teisių atėmimas nuo trijų iki šešių mėnesių.

Jeigu BMW buvo draustas (o tuo beveik neabejojama), materialiniais rūpesčiais su šio palyginti laimingai pasibaigusio „autorodeo” autoriumi turės pasidalyti jį apdraudusi bendrovė. Eismo priežiūros tarnybos duomenimis, vien naujo šviesoforo įrengimas kainuoja nuo 100 iki 150 tūkst. litų. AB „Autrolis” Troleibusų ūkio viršininkas Algirdas Širvinskas preliminariai nulaužto troleibusų linijos stulpo atstatymą įvertino apie 5 tūkst. litų. „Tapetija” savo nuostolius preliminariai įvertino apie 1 tūkst. litų.

Bendradarbiams – mandagus lenktynininkas

V.Januškevičiaus viršininkas – Domeikavoje įsikūrusio Lietuvos kariuomenės karo kartografijos centro vadovas Edgaras Petrauskas apie savo pavaldinio „nuotykį” teigė sužinojęs tik iš vakarykštės „Kauno dienos” publikacijos. Seržanto laipsnį turintis vyr. specialistas V.Januškevičius vakar darbe nepasirodė. Iš ryto paskambino ir pranešė, kad susižeidė ranką ir rengiasi vykti į polikliniką.

E.Petrauskas apibūdino V.Januškevičių kaip labai mandagų ir kultūringą darbe specialistą, turintį universitetinį magistro išsilavinimą. Tačiau, viršininko žiniomis, jis labai žavisi lenktynėmis, ne kartą dalyvavęs įvairiose varžybose ir pelnęs ne vieną apdovanojimą ar diplomą.

Kadangi V.Januškevičius sukėlė eismo įvykį jau po tarnybos, buvo neuniformuotas ir blaivus, kariuomenė, E.Petrausko teigimu, atliks savąjį tyrimą tik dėl to, ar šis seržantas nediskreditavo kario vardo policijai atliekant savąjį tyrimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.