Prekybos giganto restorane – darbuotojų maištas

Prie Veiverių plente esančio prekybos centro „Maxima Bazė” vakar vidurdienį būriavosi pasipiktinę restorano „Delano Pica” darbuotojai. Jie teigė norėję tik aptarti iškilusias problemas su įstaigos vadove, tačiau buvo išprašyti lauk. Padavėjos, virėjos, picų kepėjai tvirtino daugiau negalintys taikstytis su pažeminimu, kuris prasidėjo pasikeitus restorano vadovybei. Tuo tarpu restorano direktorė tvirtina turinti vadovavimo patirties ir ją pribloškė užgriuvę katinimai.

Verčiami dirbti kitus darbus

Restorano gamybos vadovė Kristina Ambrazevičienė teigė, kad darbuotojai vakar ketino sušaukti susirinkimą ir išsakyti savo problemas naujai direktorei Birutei Rimkienei, tačiau ši liepė jiems išeiti ir netrukdyti dirbti. „Tai nėra streikas, nes šią akciją rengiame laisvu laiku, bet ir šiuo metu dirbantys restorane mus palaiko”, – kalbėjo žmonės.

Darbuotojai tvirtino, kad tris savaites dirbanti direktorė verčia virėjas šveisti sienas, valyti tualetus, kai kur išsukinėjo lempas, nes taip esą bus sutaupoma iš mokesčių už elektrą.

K.Ambrazevičienė šiuo metu turi nedarbingumo lapelį ir abejoja, ar nebus atleista, nes girdėjusi, kad žadama palikti tik vieną gamybos vadovą. „Bet vienas gamybos vadovas neišdirbs viso restorano darbo laiko ir virėjams teks dirbti vieniems, tada nukentės ir patiekalų kokybė”, – mano K.Ambrazevičienė.

Kiti darbuotojai tvirtino, kad pirmoje dienos pusėje lankytojus aptarnauja tik viena padavėja. „Ji turi apibėgti du restorano aukštus ir terasą, tvarkyti sales ir dar prie baro pastovėti”, – kalbėjo žmonės.

Vadovę kaltina arogantiškumu

„Buvusi direktorė buvo tarsi motina, – teigė picų kepėjas Romaldas Blažys. – Tuo tarpu naujoji vadovė mus ignoruoja ir nesileidžia į jokias kalbas”. Jis pastebi, kad restorane tvyro įtampa, darbuotojai nėra tikri, ar nebus atleisti, su jais grubiai kalbama.

„Ji labai nustebo, kai pasakėme, kad mūsų kolektyvas draugiškas, vieni kitus pavaduojame, – kalbėjo K.Ambrazevičienė. – Tikriausiai jai atrodytų normalu, jei skųstume vieni kitus, veltumės į intrigas”. Darbuotojai tikino, kad direktorės sprendimus sunku suvokti. „Buhalterei pasakė, kad ji dirba paskutinę dieną, o kitiems, nors ir gavusi prašymą nutraukti darbo sutartį, vilkina atleidimą”, – kalbėjo darbuotojai. Viena picų kepėja tvirtino savo noru atėjusi padėti kolegoms ir dirbo su sugipsuota ranka. „Bet kai pasveikau, direktorė pasakė, kad dar kelias dienas palaukčiau, – teigė ji. – Čia nėra normalaus darbo organizavimo”.

Kai kurie darbuotojai dar skundėsi, kad pastaruoju metu gavo mažesnius, nei sutarta, atlyginimus.

Direktorė nustebusi

B.Rimkienė sakė, kad yra nustebinta tokių jos pavaldinių kaltinimų. „Penkerius metus dirbau Šilainių „Maxima” direktore ir, vadovaudama 170 žmonių kolektyvui, panašių problemų neturėjau, darbas buvo stabilus”, – kalbėjo ji.

Pasak jos, virėjos prašomos tik sutvarkyti savo darbo vietas: stalų paviršių, nuvalyti apsitaškiusias sienas. „Jeigu atsiranda laisvo laiko, nėra lankytojų, negi darbuotojas turi ramstyti sienas, – stebėjosi B.Rimkienė. – Mūsų virtuvė gal tik 20 kvadratinių metrų ploto ir jei trims virėjoms laisvu laiku sunku apsitvarkyti, aš tada neturiu žodžių”. Ji tvirtino nekeitusi nei atlyginimų sistemos, nei darbo režimo. „Jei mano kitokios darbo nuostatos, negalima sakyti, kad negirdžiu kitų, bet kai pamačiau sustumtus salėje du stalus ir būrį darbuotojų, jiems pasakiau, kad čia, kur aptarnaujami klientai, ne vieta kalbėtis”, – aiškino ji.

Restorano tinklo „Delano” direktorė Vega Vaitkevičienė teigė, kad Veiverių plente esančio restorano vadovė buvo pakeista norint pagerinti įstaigos darbą ir užtikrinti geresnę paslaugų kokybę. „B.Rimkienė – patyrusi darbuotoja, turi visuomeninio maitinimo technologijos ir organizavimo specialybę, administracinio darbo patirties”, – teigė V.Vaitkevičienė. Ji tvirtino, kad aiškinsis situaciją ir kalbės su restorano darbuotojais.

Tai jau antras viešumon iškilęs konfliktas šiame restoranų tinkle. Pernai rudenį „Hyper Maxima” įsikūrusiame „Delano” restorane dalis darbuotojų dėl konfliktų su įstaigos vadovu ir, pasak jų, blogų darbo sąlygų, paskelbė streiką.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.