Po Obelius – ant neštuvų

„Tuoj Pupelį išnešime ant neštuvų”, – sušnibždėjo korespondentei antrasis poezijos skaitymų organizatorius Ričardas Šileika iš Vilniaus. Poetų eisena su neštuvais per Obelius oficialiai baigėsi septynerius metus vykę poezijos skaitymai. Juos organizavęs dailininkas Rimvydas Pupelis sakė nesigailįs, nes dabar jis bus „laisvas žmogus”, rašo laikraštis „Gimtasis Rokiškis”.

Septintasis „Poezijos pavasaris” Obeliuose penktadienio vakarą vyko Dirbtuvių gatvėje tarp daugiaaukščių, ant pylimo, arba, kaip kažkas vadino, piliakalnio – pirmąkart poetai eiles skaitė iš taip aukštai ir buvo gerai matomi.

Kai kurie obeliečiai į menininkų šėliones žiūrėjo ir kavą padavinėjo per pravertus langus. Atėjusiems iš toliau buvo pastatytos kelios eilės kėdžių. Lengvesnes poetes R.Šileika ant kalno net užnešdavo – Obeliai prie tokių vaizdų pratę, o Lietuvos televizijai buvo ką filmuoti.

Šį pavasarį įspūdį apie šiuolaikinę poeziją turėjome progos susidaryti iš vilniečių ir panevėžiečių atvežtos poezijos – jų atvažiavo daugiausia. Sostinei atstovavo jau ne pirmą kartą Obeliuosna atvykę poetai, vertėjai, intelektualių internetinių svetainių kūrėjai, fotomenininkai Darius Pocevičius, Dainius Gintalas, Benediktas Januševičius, taip pat Agnė Biliūnaitė, Julius Žekas, Marija Mlinkauskaitė. Buvo ir Amerikos lietuvių – literatūrologas Kęstutis Keblys bei Vitalija Bogutaitė, praneša „Gimtasis Rokiškis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.