Naujasis NORD/LB Lietuva vardas – DnB NORD bankas

Norvegiško ir vokiško kapitalo bankas „NORD/LB Lietuva” keičia pavadinimą ir nuo šiol oficialiai vadinsis – AB DnB NORD bankas, o jo įstatinis kapitalas išaugs dar beveik 50 mln. litų (iki 283,4 mln. litų).

Naujasis banko vardas pabrėžia, kad vienas didžiausių šalies komercinių bankų tapo reikšmingu dinamiškos ir patikimos tarptautinės DnB NORD bankų šeimos nariu. Jis taip pat aiškiai atspindi, kad banko akcininkai yra didžiausia Norvegijos finansinių paslaugų grupė DnB NOR ir didžiausias Šiaurės Vokietijos bankas NORD/LB. Šių metų pradžioje daugiau nei 385 mlrd. eurų turtą valdantys partneriai Kopenhagoje įsteigė bendrą banką Bank DnB NORD, kad galėtų teikti gyventojams ir verslo klientams šiuolaikiškas finansines paslaugas Baltijos jūrą supančiose šalyse.

„Naujasis banko vardas – tai stiprus signalas mūsų klientams ir Lietuvos visuomenei, kad esame stipriausios Šiaurės rytų Europoje finansinės grupės nariai. Mūsų tikslas – tapti dinamiškiausiu banku Lietuvoje, kurio sėkmė pagrįsta darnios komandos veikla bei paprastais ir efektyviais sprendimais. Siekdami to mes panaudosime visus konkurencinius pranašumus: puikų gyventojų ir verslo klientų poreikių išmanymą, visą Lietuvą apimantį skyrių tinklą ir solidžią finansinę bazę turinčių akcininkų patirtį ir galimybes,” – sakė banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Werner Schilli pristatydamas AB DnB NORD banko tikslus ir vertybes.

DnB NORD vardu vadinsis visi grupei priklausantys bankai Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Danijoje, Suomijoje ir Lenkijoje. Banko antrinė investicijų valdymo bendrovė vadinsis UAB DnB NORD investicijų valdymas, o lizingo bendrovė – UAB DnB NORD lizingas.

Keičiantis pavadinimui banko adresas, juridinio asmens kodas ir PVM mokėtojo kodas bus tie patys. Nesikeičia ir klientų sąskaitų numeriai, galioja visos sudarytos sutartys ir išduotos mokėjimo kortelės.

Pasak p. Werner Schilli, pagrindinis DnB NORD banko stilių vienijantis elementas bus mėlynas dangaus fonas, simbolizuojantis aukštus siekius, pasitikėjimą ir laisvę įgyvendinti savo planus ir klientų idėjas. Kitas svarbus firminio stiliaus akcentas – raudonos spalvos elementas, pabrėžiantis dinamiškumą, veržlumą ir energiją.

Į vardo keitimo kampaniją DnB NORD bankas numato investuoti apie 3,5 mln. litų. Palaipsniui bus pakeistos iškabos ir interjero detalės visuose 82 banko padaliniuose, atnaujintas tinklapis ir internetinės bankininkystės dizainas. Visus su banko pavadinimu susijusius pokyčius numatyta įgyvendinti iki spalio 1 dienos.

Su vardo keitimu susiję banko įstatų pakeitimai Juridinių asmenų registre buvo įregistruoti gegužės 12 dieną. Naujieji įstatai taip pat atspindi akcininkų sprendimą nuosekliai stiprinti banko kapitalo bazę ir skirti didžiausią banko istorijoje pernai uždirbtą pelną tolimesnei plėtrai. Todėl banko įstatinis kapitalas buvo padidintas 49,3 mln. litų (iki 283,4 mln. litų), o kiekvienos banko akcijos nominali vertė išaugo nuo 95 litų iki 115 litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.