E.Kaliačiaus užmojai – saugos tarnyba

Skandalingai kėdės netekęs Vilniaus policijos viršininkas ketina pirkti „Trikampį žiedą”, kainuojantį net kelis milijonus litų.

Saugos tarnyba „Trikampis žiedas” artimiausiu metu gali tapti abejotinos reputacijos asmens nuosavybe, rašo dienraštis L.T.

Didelę bendrovę, kurioje dirba per 300 žmonių (dalis jų – ginkluoti), ketina pirkti skandalingai tarnybą palikęs ir už pikt­naudžiavimą teistas buvęs Vilniaus policijos viršininkas Erikas Kaliačius. Daug metų valstybės tarnyboje dirbęs ir tik mažiau nei metus advokataujantis ekskomisaras neskursta – „Trikampis žiedas” kainuoja kelis milijonus litų.

Apie šį sandorį jo dalyviai kalba labai nenoriai, neatskleidžiama ir bendrovės akcijų kaina. Tačiau, L.T. žiniomis, pernai, kai dėl „Trikampio žiedo” pirkimo derėjosi kitas pirkėjas, bendrovės prezidentas Andrius Pečkys, atstovavęs akcininkams, už 100 procentų akcijų norėjo gauti 3 milijonus litų.

„Trikampio žiedo” direktorius Vasilijus Sisojevas apie artėjančias permainas kalbėjo atsargiai: „Man sunku apie tai kalbėti, nes nesu akcininkas. Šnekėjau apie tai su akcininkais, bet niekas nieko nesako. Kalbas apie tai, žinoma, girdėjau. Ir darbuotojai apie tai kasdien klausinėja. Visiems atsakau, kad viskas dar kalbų lygio”.

„Trikampio žiedo” prezidentas A.Pečkys, dabar vadovaujantis bendrovės „Neogrupė” gamyklai „Klai-Pet”, L.T. sakė, kad jau nebeturi saugos tarnybos akcijų.

Pasak A.Pečkio, dabar akcijas valdo 4 asmenys. Apie pardavimą prezidentas nenorėjo kalbėti, sakydamas, kad dar anksti. Jis teigė neturįs žinių, kad sandėris turi įvykti dar šį mėnesį. Paklaustas, ar tikrai naujasis pirkėjas yra E.Kaliačius, A.Pečkys ilgam nutilo, o paskui tarė: „Jis yra iš tų žmonių, kurie norėtų įsigyti „Trikampį žiedą”.

Bendrovės prezidentas patvirtino, kad deramasi dėl 100 procentų akcijų pardavimo. Paklausus, iš kur E.Kaliačius turi tokius pinigus, A.Pečkys atsakė: „Negaliu komentuoti”.

Beje, „Trikampio žiedo” darbuotojai, tarp kurių sklando įvairiausių gandų apie šeimininkų pasikeitimą, kalba, jog E.Kaliačius gali būti tik iškaba, už kurios slepiasi tikrasis pinigų savininkas.

Tarp žmonių, neva finansuojančių šį sandėrį, minimas net Vilniaus meras Artūras Zuokas. Tačiau su juo apie tai pakalbėti nepavyko.

Bandymas apie sandėrį pasikalbėti su pačiu E.Kaliačiumi jį labai sunervino: „Kodėl jūs apie tai rašot?! Tai paslaptis! Tai konfidencialumas! Dar tik derybos vyksta!”

Atsisakęs kalbėti telefonu ekskomisaras pasiūlė atvykti į jo kontorą. Bet ir kontoroje E.Kaliačius nieko įdomaus nepasakė.

„Aš esu privatus asmuo. Koks jūsų reikalas?! Jūs pirkit ką norit – žąsį, kupranugarį. Argi aš apie tai šauksiu? Aš nešnekėsiu”.

Beje, saugos tarnybos vadovu, darbuotoju ar kontroliuojančiu asmeniu (Asmens ir turto saugos įstatyme taip vadinamas daugiau nei trečdalio akcijų savininkas) negali būti už tyčinį nusikaltimą teistas žmogus, kuriam dėl to neišnykęs ar nepanaikintas teistumas. E.Kaliačiui už piktnaudžiavimą tarnyba balandį teismas skyrė 3 metus nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. Tačiau teoriškai jis dar laikomas neteistu, nes nuosprendis apskųstas aukštesnės instancijos teismui ir ten dar nenagrinėtas.

Vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius, paklaustas, ar nemato pavojaus, kad ginkluota saugos tarnyba gali tapti abejotinos reputacijos asmens nuosavybe, pasakė: „Manau, tuo turėtų rūpintis klientai, kurie galbūt ateityje bendradarbiaus su „Trikampiu žiedu”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.