Prezidentas Vienoje turėjo galimybę aptarti ir euro įvedimo klausimus

Tęsdamas darbo vizitą Austrijos sostinėje Vienoje, Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko su Austrijos federaliniu kancleriu Wolfgangu Schusseliu.

Prezidentas Valdas Adamkus atkreipė dėmesį, kad praėjus dviems metams po Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą, šalies gyventojai palankiai vertina integraciją į Vakarų Europos bendruomenę bei atsivėrusias naujas galimybes verslui.

Lietuvos vadovas pažymėjo, kad Lietuvoje įdėmiai stebima, kaip Europos Komisija įvertins mūsų šalies pasirengimą įsilieti į eurozoną.

„Būtų daug nusivylimo, jeigu menki aritmetiniai skirtumai sukliudytų Lietuvai įsivesti vieningą Europos valiutą – eurą”, – sakė Prezidentas V. Adamkus.

Susitikime taip pat kalbėta apie ES ir Rusijos santykius, pasikeista nuomonėmis apie būtinybę turėti alternatyvius energijos tiekimo šaltinius.

Dalyvaudamas Austrijoje vykstančio Europos Sąjungos – Lotynų Amerikos šalių vadovų susitikime, pavadinimu „Tarpregioninės asociacijos stiprinimas”, Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus susitiko ir su Suomijos Respublikos Prezidente Tarja Halonen.

Suomijos Prezidentė pasveikino Lietuvos vadovą su sėkmingai surengta „Vilniaus konferencija 2006: bendra vizija bendrai partnerystei”.

Prezidentas V. Adamkus išreiškė viltį, kad nuo liepos 1 dienos Suomijai perėmus pirmininkavimą Europos Sąjungai, dėmesys demokratijos plėtrai bei kaimynystės politikai ir ateityje nemažės.

Lietuvos vadovas domėjosi, kokie bus Suomijos veiklos prioritetai pirmininkaujant ES. Prezidentas V. Adamkus taip pat klausė, kaip vyksta pasirengimas šių metų rugsėjį Helsinkyje įvyksiančiam ASEM (Azijos – ES) viršūnių susitikimui.

Susitikimo metu taip pat buvo kalbėta apie Lietuvos ekonominį augimą bei mūsų šalies pasirengimą 2007 metais tapti eurozonos nare.

Lietuvos ir Suomijos vadovai aptarė energetikos, ES ekonomikos konkurencingumo klausimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.