Pelikaną Praną LNK „Pakeleiviai” poryt išskraidina į Graikiją

Sekmadienio vakarą paklydėlis pelikanas galės ramiai sau plaukioti Kerkini ežere Graikijoje kartu su savo šeimos nariais. Poryt anksti rytą „Pakeleiviai” pelikaną išskraidina į Atėnus.

Prieš savaitę LNK paskelbė akciją „Pelikano byla” – Lietuvos vaikų paprašė sugalvoti atklydusiam rožiniam pelikanui lietuvišką vardą. „Pakeleiviai” ir Lietuvos gyvūnų globos draugija paukščiui paklydėliui išrinko Prano vardą. Vaikai, pasiūlę šį vardą, gaus LNK dovanų.

Dažniausiai be Prano dar buvo siūlomi Antano, Jono, Žąso, Lietuvio vardai. Vaikai iš Alytaus siūlė Alyčio vardą. Buvo tokių, kurie norėjo jį pavadinti Kolumbu, nes pelikanas atrado Lietuvą. Populiarus buvo ir Girėno vardas, nes paukštis perskrido tūkstančius kilometrų. Buvo ir tokių, kurie paukštį siūlė pavadinti Gripu, nes jis neva labai nusilpęs ir keistokas.

Pelikano Prano skrydžiui į Atėnus parduotuvių tinklas „Kika” padovanojo specialią kelionės dėžę, į kurią bus įdėta vandens ir silkės. Prano bilietas kainavo 1,2 tūkst. litų – tiek, pat, kiek ir „Pakeleivių” vedėjos Giedrės Talmantienės.

Atėnų oro uoste Praną, tapusį LNK laidos „Pakeleiviai” herojumi, pasitiks ne tik Lietuvos ambasados Graikijoje darbuotojai, bet ir Graikijos gamtininkai. Pelikanas dar važiuos 600 kilometrų iki Kerkini ežero, kuriame gyvena rožinių pelikanų kolonija.

Į Lietuvą su gandrais atklydęs egzotinis paukštis nuo balandžio 14 d. buvo apgyvendintas ir saugomas Lietuvos veterinarijos akademijos patalpose. Atsirado norinčių priglausti ir eksponuoti šį retą paukštį, bet Lietuvos gyvūnų globos draugijos pirmininko Beno Noreikio nuomone, pelikanas neturėtų būti įkalintas iki gyvos galvos, vien dėl to, kad jis apsilankė Lietuvos teritorijoje.

Prieš kelionę paklydėlis paukštis buvo žieduotas, specialus žiedas jam pagamintas Lenkijoje.

Visa „Pelikano byla” – gegužės 24 dieną per LNK laidą „Pakeleiviai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.