E.Maldeikis pasirinko Briuselį

Buvęs ūkio ministras ir Seimo narys Eugenijus Maldeikis neketina atsisakyti progos tapti Europos Parlamento nariu ir iš Vilniaus persikelti į Briuselį.

„Apsisprendžiau beveik šimtu procentų”, – „Lietuvos rytui” sakė pastaruoju metu aukštas pareigas „Achemos” grupėje ėjęs ekonomisto išsilavinimą turintis E.Maldeikis.

47 metų socialinių mokslų daktaras neslėpė, kad tik darbas šiai grupei priklausančiame žiniasklaidos holdinge „Balto media” jį privertė ne iš karto apsispręsti dėl galimybės išvykti į Briuselį.

Europarlamento durys E.Maldeikiui atsivėrė, kai trečiadienį Vilniuje po ilgos ir sunkios ligos mirė 61 metų Europos Parlamento narys Rolandas Pavilionis.

R.Pavilionis į Europarlamentą prieš dvejus metus buvo išrinktas kaip Liberalų demokratų partijos atstovas. Tuomet šios partijos sąraše jis buvo antras, tačiau po rinkėjų reitingavimo atsidūrė pirmoje vietoje, iš jos išstumdamas E.Maldeikį.

E.Maldeikis iš pašalinto prezidento Rolando Pakso vadovaujamos Liberalų demokratų partijos pasitraukė prieš dvejus metus.

Vakar „Lietuvos rytui” ekonomistas dar neatskleidė, kuriai frakcijai Europos Parlamente jis priklausys.

Praėjusios kadencijos Seimas E.Maldeikį į Europarlamentą buvo išsiuntęs stebėtoju.

„Žinau, kaip vyksta šios institucijos darbas. Jis man įdomus, ypač kaip profesionalui ekonomistui”, – sakė būsimasis europarlamentaras, pripažinęs, jog gerokai atitolo nuo politikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "E.Maldeikis pasirinko Briuselį"

  1. Skaitęs

    Gerai padarė.Jei dirbo Achemoje,tai sugebės ir Europarlamente.Svarbu, atstovauti Lietuvą, o ne Maskvą.Marina tegu užsiima gėjais ir abortais…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.