Pajūrio aikštelėse – tvarkos pratybos

Šią vasarą į Klaipėdos paplūdimius vyksiančių ratuotų poilsiautojų laukia naujovės.

Artimiausiomis savaitėmis pajūrio automobilių aikštelėse bus montuojami stacionarūs „parkomatai”, kelyje, vedančiame Girulių link, atsiras speciali švieslentė, informuojanti apie laisvų vietų aikštelėse skaičių. Maža to, netrukus bus atidarytas ir vasarinis autobusų maršrutas.

Šį projektą įgyvendinanti viešoji įstaiga „Klaipėdos keleivinis transportas” reikiamos technikos iš užsienio laukia jau antrą mėnesį.

„Tikimės, kad viską spėsime padaryti iki numatyto termino – birželio 1-osios”, – vylėsi įmonės direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Antrą sezoną keturias automobilių aikšteles aptarnausiančios įmonės atstovas teigė, kad naujausio „Siemens” modelio „Sitraffic Sity 5” automobilių stovos skaitikliai bus įrengti trijose aikštelėse: II Melnragėje, prie neįgaliųjų paplūdimio ir prie pagrindinio tako Girulių paplūdimio link.

„Ketvirtoje – mažiausioje aikštelėje, talpinančioje vos 70 transporto priemonių, „parkomato” nestatysime”, – „Vakarų ekspresui” sakė A. Samuilovas.

Anot jo, daugiausia automobilių įprastai atvažiuoja į II Melnragės ir Girulių aikšteles. Iš viso keturiose aikštelėse gali sutilpti 850 automobilių.

Apie laisvas vietas vienoje ar kitoje aikštelėje į pajūrį vyksiančius ratuotus poilsiautojus informuos kelyje į Girulius sumontuota speciali trijų eilučių elektrinė švieslentė.

Automobilių statymo kaina šįmet nesikeis: už dvi valandas – 1 Lt, už 4 val. – 2 Lt, už 6 val. – 3 Lt ir už visą dieną – 4 Lt.

Nauja įranga ir jos montavimo darbai VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” kainuos 66 tūkstančius litų.

Šią vasarą įmonė daugiau dėmesio žada skirti ir automobilių statymo problemoms I Melnragėje.

„Iki šiol problemos kildavo dėl to, kad siauroje Molo gatvėje bent vienoje pusėje pastačius mašinas, maršrutinis autobusas nebepratilpdavo. Tikimės, kad šią vasarą bergždžiai autobuso laukusių žmonių skundų negausime, o autobusų eismui trukdančius nedrausmingus vairuotojų automobilių ratus aktyviai blokuosime padedant policijai”, – sakė A. Samuilovas.

Be to, nuo birželio 1-osios klaipėdiečių ir miesto svečių patogumui planuojama atidaryti naują – vasaros – maršrutą 4A, sujungsiantį Girulius ir Šilutės plentą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.