Palanga pasiruošusi švęsti

Šiandien į Palangą atvykstanti dešimties aktorių grupė iš Ispanijos bei septynias tonas karnavalinių konstrukcijų atgabensiantis krovininis automobilis – didžiausias kurorto Kultūros centro vadovo galvos skausmas.

„Bijau, kad kas nors jiems kelyje nenutiktų. Visa kita kurorte padaryta, už šventės organizavimą atsakingos tarnybos jau yra pasiruošusios priimti tūkstančius šį savaitgalį į Palangą atvyksiančių svečių”, – vakar tikino Nerijus Stasiulis.

Kasdien plauna gatvę

Pasikalbėti apie sparčiai artėjančią kurortinio sezono pradžią nebuvo paprasta – N. Stasiulis neslėpė, kad paskutinėmis paromis iki šventės pradžios poilsiui nelieka laiko. Apie didelį darbo krūvį bylojo ir kone kas dvi tris minutes skambantis jo mobiliojo ryšio telefonas.

Nepaisant susirūpinimo kupinos veido išraiškos, Kultūros centro direktorius ramino: „Esame pasiruošę šimtu procentu. Štai po pietų su policijos komisaru važiuosime apžiūrėti dviejų kilometrų ilgio karnavalinės zonos Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėse. Komunalininkai jau ne pirmą dieną valandas plaus J. Basanavičiaus gatvę. Aišku, nėra labai gerai, kai švaria gatvė būna trumpai: ryte nuplovus ja ir toliau nevaržomai tebevykstančių statybų link juda sunkiasvorė technika.”

Bene didžiausia neišspręsta problema jis vadino iki šventės pradžios paplūdimyje prie tilto turintį išdygti gelbėtojų namelį: „Kol kas sunku įsivaizduoti, kaip statinys bus sumontuotas ant naujai atvežto smėlio, kuris dar nespėjo susigulėti. Matyt, jį teks atskraidinti ir nuleisti sraigtasparniu.”

Dėl kultūrinių renginių šį savaitgalį N. Stasiulis teigė esąs ramus: ne tik viskas jau suorganizuota, bet ir apsidrausta nuo galimų nemalonumų: „Įprastai įvairiems aparatūros, įrangos darbams atlikti prašoma dešimties pagalbininkų, bet mes parūpiname penkiolika”.

Vis dėlto Kultūros centro vadovas mūsų dienraščiui prisipažino paskutinėmis „karštomis” paromis iki šventės kurorte pradžios galintis kontroliuoti ne viską.

„Noriu tik vieno: kad lėktuvas, kuriuo iš Barselonos atvyksta aktorių trupė „Sarruga”, saugiai nusileistų Vilniaus oro uoste, o krovininis automobilis, gabenantis karnavalui skirtas konstrukcijas, laimingai pasiektų Palangą”, – nerimavo N. Stasiulis.

Ant tilto – vabalų mūšis

Ne tik Palangoje, bet ir Lietuvoje pirmąkart pasirodymą surengsiantys ispanai į kurortą turėtų atvykti šiandien popiet. Ankstyvą šeštadienio rytą bus pradėtas apie aštuonias valandas truksiantis atvežtųjų konstrukcijų montavimas.

Tikimasi, kad iki šešių metrų aukščio ir dvylikos metrų ilgio judantys bei šviečiantys gigantiški gyviai – skruzdė, žuvys, drakonas, vabalas – maldininkas, tarantulas, medūza ir drakonas – padarys palangiškiams ir kurorto svečiams neišdildomą įspūdį.

Rytoj 21 valandą velomobilių valdomos ir persirengėlių lydimos milžiniškos figūros kelias valandas iš Kastyčio gatvės judės Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvėmis jūros tilto link. 22.30 val. ant tilto jos surengs vaidinimą, lydimą specialiųjų efektų. Po planuojamos inscenizuotos tarantulo ir vabalo-maldininko kovos visą fiestą vainikuos fejerverkas.

Nemokamų renginių virtinė

Šį vasaros atidarymo sezoną pažadėjęs į kurortą nekviesti nė vieno Lietuvos pop dainininko N. Stasiulis pažadą išpildė. Nuo rytojaus tris dienas Palangoje karaliaus magai, fakyrai ir aktoriai, tačiau nėra suplanuoti tradiciškai anksčiau ant sumontuotų scenų vykę žinomų šalies muzikantų pasirodymai.

Rytoj 18 valandą centrinėje miesto aikštėje prasidėsiančioje Palangos kurorto šventėje dalyvaus keturių Lietuvos teatrų aktoriai. Dešimt gatvės akcijų surengs Klaipėdos lėlių, Vilniaus senamiesčio, Alytaus lėlių teatrai bei klounų grupė „Bimas ir Bomas”.

Peno dvasiai trokštančių pasisemti pramogautojų šiandien laukia Henriko Grinevičiaus fotografijų ir atvirukų apie Palangą paroda, rytoj – Romo Čekanavičiaus fotografijų paroda „Motinystė”. Nemokamų renginių sąraše – Gintaro muziejuje vyksianti klasikinės muzikos valanda, Palangos orkestro paradas ir koncertas.

Šeštadienį ir sekmadienį 9 val. ryto Vytauto gatvėje vyks ir kurorto kermošiai.

Šiandien į kurortą turėtų vykti magijos mėgėjai: 17 val. pasirodymą pradės magijos teatras „DiArchy”: žiūrovai turės galimybę nurodyti 20 galimų maršrutų Dianos ir Arvydo Gaičiūnų triukui „Aklas pasivažinėjimas” atlikti.

Linksmybių porciją kurortui turėtų suteikti ir šeštadienį 13 val. prasidėsiantis tradicinis padavėjų maratonas.

Pasak N. Stasiulio, šventės „Palanga-2006” biudžetas siekia apie 170 tūkst. litų. Antra tiek sudarys lėšos šiai šventei reklamuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.