Policininkai tikrins turgavietes

Gegužės 9-15 dienomis visoje Lietuvoje policijos darbuotojai vykdys prevencines akcijas, sąlygiškai pavadintas „Turgus”.

Ekonominės policijos, Prevencijos ir Migracijos skyrių bei kitų tarnybų pareigūnai nuolat lankysis turgavietėse, prekyvietėse bei jų prieigose ir tikrins, ar ten nepardavinėjami vogti daiktai, neteisėtai neprekiaujama akcizais apmokestintomis prekėmis, ar nevykdomi kitokie teisės pažeidimai.

Teisėtvarkos pareigūnai šių prevencinių reidų metu kviesis į pagalbą ir turgaviečių administracijos atstovus, Mokesčių inspekcijos darbuotojus, Šaulių sąjungos narius bei kitus policijos rėmėjus.

Primename, kad gyventojai, neteisėtai vykdantys komercinę, ūkinę, finansinę ar profesinę veiklą, gali būti nubausti, nes Lietuvos įstatymai taip elgtis draudžia. Priklausomai nuo tokios neteisėtos veiklos masto, mūsų įstatymai numato ne tik administracinę, bet ir baudžiamąją atsakomybę.

Reidų metu taip pat bus tikrinamas užsieniečių buvimo Lietuvoje teisėtumas. Didelis dėmesys bus kreipiamas į tai, ar užsieniečiai, vykstantys per Lietuvos teritoriją traukiniais iš Kaliningrado srities ar į ją, neužsibūna pas mus ilgiau nei leidžia įstatymai.

Gyventojai, turintys informacijos apie asmenis, superkančius, pardavinėjančius nusikalstamu būdu įgytus daiktus, neteisėtai prekiaujančius akcizais apmokestintomis prekėmis bei vykdančius kitus teisėtvarkos pažeidimus, prašomi paskambinti į Klaipėdos VPK nemokamu pasitikėjimo tel. 8-800-60202. Iš anksto dėkojame.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.