Politikai stebėjosi netvarka kino seansų metu

Panevėžio miesto savivaldybės Kultūros komiteto nariai pritarė kultūros centro „Garsas” 2005 metų veiklos ataskaitai. Kartu politikai pasiūlė ieškoti būdų, kad kino filmus lankytų daugiau žiūrovų. Taip pat „Garso” direktorei Genei Pučinskienei teks sugalvoti taisykles, kad per kino seansus žiūrovai jaustųsi saugūs.

Kultūros komiteto politikams „Garso” 2005 metų veiklos ataskaitą pristatė įstaigos vyriausioji buhalterė Dalytė Žakevičienė ir direktorės pavaduotojas ūkio ir technikos reikalams Povilas Gutaravičius. Komiteto pirmininkui Laimučiui Sėdžiui pasidomėjus, kodėl į posėdį kalbėti apie „Garso” problemas neatvyko direktorė Genė Pučinskienė, buvo atsakyta, jog pastaroji atostogauja.

Nėra tvarkos

Vakar vykusiame posėdyje politikai pasidžiaugė, kad per 2005 metus kultūros centro kreditorinis įsiskolinimas sumažėjo nuo 234 iki 39,4 tūkstančio litų. Tai atsitiko dėl paskirto tikslinio finansavimo iš Savivaldybės biudžeto. Iš miesto biudžeto „Garsui” buvo skirta per 350 tūkstančių litų.

Kultūros komiteto nariai prisiminė, kad ne kartą bandyta išnuomoti kino teatrą, tačiau to padaryti vis nepavyksta. Pasak komiteto nario L.Sėdžiaus, įstaigos vadovams reikia galvoti, kaip galima į kino seansus ir kitus renginius pritraukti kuo daugiau žiūrovų. Politikas akcentavo, kad Panevėžys negali likti be kino teatro.

L.Sėdžius įsitikinęs, kad kino filmų „Garse” panevėžiečiai nelanko, nes jų demonstravimo metu nėra tvarkos. „Atėjęs žiūrėti filmo jautiesi nesaugiai. Kai kurių žiūrovų negalima sutramdyti. Jie garsiai kalbasi, keikiasi, gliaudo saulėgrąžas, o lukštus spjaudo kitiems ant galvų. Tada pagalvoji, kad geriau išsinuomoti filmą ir jį ramiai žiūrėti namuose”, – posėdyje kalbėjo politikas.

Kviesti policijos neverta

Kultūros centro „Garsas” darbuotojų posėdyje buvo pasiteirauta, ar tokiais atvejais būna kviečiami apsaugos darbuotojai ar policijos pareigūnai. Politikams taip pat buvo įdomu, ar yra parengtos Vidaus tvarkos taisyklės.

Direktorės pavaduotojo P.Gutaravičiaus nuomone, samdyti saugos tarnybą, kuri tramdytų įsiaudrinusius žiūrovus, neįmanoma. „Bandome susikalbėti patys. Kviesti policijos pareigūnų, kad žiūrovas užkėlė kojas ant kėdės, neverta”, – aiškino jis.

Kultūros komiteto nariai pasiūlė „Garso” direktorei G.Pučinskienei kitam posėdžiui pateikti siūlymus, kokių imsis priemonių, kad kino filmo demonstravimo metu būtų tvarka.

Priminė klaidas

Vakar Kultūros komiteto posėdyje taip pat buvo pritarta Muzikinio teatro 2005 metų veiklos ataskaitai. Tačiau Kultūros komiteto nariai pasmalsavo, ar buvo ištaisytos klaidos, kurias tikrinimo metu rado Savivaldybės kontrolieriai.

Komiteto posėdyje dalyvavęs Muzikinio teatro vadovas Vidmantas Kapučinskas tvirtino, kad klaidos taisomos. Savivaldybės kontrolierė Marija Danutė Kažukauskienė domėjosi, kaip vertins įstaigos vadovas buhalterės Lauros Šležienės darbą, nes kontrolės metu nustatyta daug pažeidimų, o įvertinti buhalterės darbą gali tik įstaigos vadovas.

V.Kapučinskas posėdyje kalbėjo, kad aiškinsis, kalbės, įvertins. „Reikės rimčiau pasidomėti, kaip dirba mano pavaldiniai”, – teigė teatro vadovas.

Politikai taip pat teiravosi, ar V.Kapučinskas ketina grąžinti į miesto biudžetą 3995 litus, kurie buvo išmokėti dirbant papildomą darbą, nesant steigėjo – Savivaldybės – leidimo. Muzikinio teatro vadovas žadėjo pinigus tikrai grąžinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.