Kaimo gyventojams – pernykštė gira

Maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė sako, kad pastaraisiais metais būklė kaimo parduotuvėse pagerėjo: „Taisyklėms ir reikalavimams nusižengiama rečiau, daugėja tvarkingų parduotuvių. Tačiau pažeidimų vis dėlto pasitaiko. Ypač nustebino paskutinių tikrinimų rezultatai: kai kuriose parduotuvėse radome daug netvarkos, pasenusių maisto produktų”.

Higienistai buvo apstulbinti

Patikrinę Upytėje esančią vartotojų kooperatyvo „Šilažolė” parduotuvę net su įvairiais pažeidimais susiduriantys Maisto priežiūros skyriaus higienistai buvo apstulbinti. „Tokių pažeidimų seniai nebuvome matę. Šioje parduotuvėje rasta maisto produktų, kurių realizavimo terminai seniai baigęsi. Radome pasenusių duonos gaminių, sūrelių, sausainių. O „Tradicinės” bei „Sodžiaus” giros galiojimas pasibaigęs dar praėjusių metų spalio mėnesį. Tačiau iki šiol šis produktas buvo siūlomas pirkėjams”, – pasakoja V.Krivickienė.

Už rimtus higienos taisyklių pažeidimus parduotuvei skirta bauda. Baudą teks mokėti ir kooperatyvo „Žemdirbių globėjas” parduotuvei Raguvoje. Čia rasta duonos, dešrelių, kurių realizavimo terminai baigęsi. Maisto ir veterinarijos tarnyba neseniai informuota apie netvarką Karsakiškyje esančioje G.Iljino kavinėje. Faktai pasitvirtino – pažeidimų rasta daug. Kavinė, kol bus sutvarkyta, uždaryta, skirta bauda.

Pažeidimų rasta ir įmonės „Laimina” parduotuvėje Liūdynėje. Pasak V.Krivickienės, čia nesilaikyta saugios produktų kaimynystės, greta esančiame alaus bare bokalai neplaunami, o tik skalaujami. „Parduotuvėje fasuojami kiaušiniai. Tai daryti jau seniai uždrausta. Produktus gali fasuoti tik jų gamintojai. Toks pat pažeidimas nustatytas ir Z.Strazdienės parduotuvėje Raguvoje – ten parduotuvėje fasuojamos vištų šlaunelės”, – sako Maisto priežiūros skyriaus vedėja.

Gyventojai nepeikia

Liūdynėje – dvi maisto prekių parduotuvės. Vieną jų, „Laimina” be jokių užrašų ir nuorodų, sako netrukus uždarys – per daug Liūdynei dviejų parduotuvių. „Dėl manęs tai gali būti abi. Dar geriau – kiekvienas žino, kurioje geriau pirkti, ten ir eina. Geros parduotuvės, gal per neapsižiūrėjimą kokį pažeidimą ir padarė. Mes jų nepeikiam. Mieste truputį kas ne taip – tuoj skųstis lekia”, – sako liūdynietė Uršulė Stakienė.

Dėl smulkmenų sako nesisielojanti ir Birutė Galinienė: „Nusipirkau sugižusio pieno ar įtartinos dešros – negi bėgsi akių draskyti ar skundų rašinėti”. „Visko yra, viskas patinka, – pritaria pirkėja Danutė. – Svarbu, kad pinigų būtų, o parduotuvės, palyginti su tuo, kas anksčiau buvo, – rojus”.

Autoparduotuvės – be leidimų

„Kartais kaimo žmonės be reikalo būna nuolaidūs nekokybiškų prekių pardavėjams, nesirūpina saugumu, sveikata”, – sako Maisto priežiūros skyriaus vedėja. Ji primena iki šiol neišspręstą po nuošalius kaimus važinėjančių autoparduotuvių problemą. Dauguma tokių parduotuvių neįregistruotos, neturi leidimų.

„Tvarkingai, pagal reikalavimus važinėja tik viena autoparduotuvė, kitos – be leidimų, – sako V.Krivickienė. – Ir veža į kaimus, ką nori, kaip nori, nesilaiko paprasčiausių higienos reikalavimų. Suprantama – žmonėms patogu. Tačiau jiems reikėtų pagalvoti ir apie saugumą. Juk neaišku, kokių produktų galima įsigyti. Reikia, kad maisto produktus vežiojantis automobilis būtų tinkamai įrengtas, tvarkingas, pardavėjai turėtų leidimus. Norėtųsi, kad į šią problemą dėmesį atkreiptų seniūnijos, rajono valdžia”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.