„Panevėžio” tikslas – išlaikyti komandos branduolį

Panevėžio „Panevėžio” komandai šis sezonas Lietuvos ir SEB Baltijos krepšinio lygose baigėsi vienai pirmųjų. BBL panevėžiečiai dėl palankiai susiklosčiusių varžovų rungtynių rezultatų paskutinę minutę pateko į stipriausiųjų komandų vienuoliktuką. Tai jiems garantavo vietą kitų metų BBL čempionate.

LKL reguliarųjį sezoną „Panevėžio” krepšininkai liko septintoje pozicijoje. Nuo ketvirtąją vietą užėmusio Kėdainių „Nevėžio” juos skyrė vos viena pergalė. Atkrintamosiose varžybose stebuklo sukurti nepavyko. Panevėžio ekipą ketvirtfinalyje dukart nesunkiai įveikė čempionų vardą ginantis Kauno „Žalgiris” ir pašalino iš tolesnės kovos.

Apie vienos seniausių LKL komandų šių metų rezultatus ir kito sezono planus kalbėta su „Panevėžio” krepšinio klubo direktoriumi Egidijumi Karalevičiumi

– Direktoriau, kaip komandos vadovai vertina šio sezono rezultatus?

– Prastai. Labai nusivylėme, kadangi LKL čempionatas vyko tik dviejų ratų sistema. Manau, kur kas įdomiau ir tikslingiau būtų buvę žaisti keturis ratus. Dabar kiekvienas taškas buvo tapęs aukso vertės ir tiesiog vienas pralaimėjimas reguliarųjį sezoną mus nustūmė į turnyro lentelės galą. Septintąją ir ketvirtąją vietas skyrė tik viena vienintelė pergalė. Ar taip tūrėtų būti?

– Kaip suprantu, komandai buvo keliami aukštesni tikslai nei pavyko pasiekti?

– Visiškai teisingai. Daugiau tikėjomės LKL čempionate. Turėjome vilčių pakilti iš tos priešpaskutinės vietos, kurioje baigėme sezoną ir pernai. Deja, nepasisekė. Baltijos lygoje labai aukštų tikslų nekėlėme, bet taip pat galėjome baigti sezoną aukštesnėje pozicijoje. Dėl BBL labai nesisielojame. Sąlyginai galime būti patenkinti, nes pasisekė patekti į vienuoliktuką, ir kitais metais turėsime teisę žaisti čempionate be jokių papildomų kvietimų.

– Kokios priežastys, jog komandai nepasisekė pateisinti vadovų lūkesčių?

– Šis sezonas mums buvo labai nepastovus. Keitėsi treneriai, keitėsi žaidėjai, krepšininkus kamavo traumos. Dar priešsezonio draugiškose rungtynėse traumą patyrė pagrindinis mūsų įžaidėjas Gediminas Navickas. Jam sezonas baigėsi net neprasidėjęs. Likus kelioms savaitėms iki oficialios čempionato pradžios, teko ieškoti naujo gynėjo. Ne viskas pasisekė ir su komandos legionieriais. Šios problemos ir lėmė nestabilų žaidimą. Komanda turi tarpusavyje susigyventi ir susižaisti, o dėl nuolatinių permainų tai buvo sunku.

– Kokie kito sezono planai ir kokie darbai laukia vasarą?

– Pirmiausia stengsimės išlaikyti komandos branduolį: tuos žmones, kuriuos ir kitąmet norime matyti ekipoje. Stengsimės pratęsti kontraktus su tais žaidėjais, kurie stengėsi ir kovojo, tačiau tikrai atsisveikinsime su tais, kurie tik atvažiuoja praleisti laiko ir pasiimti pinigų. Tikslas kopti aukščiau išlieka, todėl turime stiprinti komandą ir mokytis iš klaidų. Ar turime galimybių pasiekti geresnių rezultatų? Galimybių visada yra. Reikia gerai pasiruošti kitam sezonui ir atlikti vasaros namų darbus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.