Lietuvos galiūnai mes iššūkį Pasaulio rinktinei

Sustiprėjusi ir rėmėjų dėmesio sulaukusi Lietuvos galiūnų federacija šiais metais planuoja surengti ne tik Lietuvos ir Baltijos galiūnų čempionatus, bet ir mūsų šalies rinktinės dvikovą su stipriausiais atletais iš viso pasaulio.

2006 m. sezonas prasidės Lietuvos galiūnų čempionatu – pirmasis jo etapas vyks gegužės 13 d. Tauragėje, antrasis – birželio 3 d. Jonavoje, trečiasis – birželio 17 d. Alytuje, ketvirtasis – liepos 22 d. Kaune, o finalinį etapą rugsėjį planuojama surengti Vilniuje. Galiūnų čempionate dalyvaus apie 30 atletų skirtingose amžiaus grupėse, iš kurių 12 atletų bus jaunimo grupėje iki 25 metų amžiaus.

Šį šeštadienį Tauragėje vyksiančiame pirmajame čempionato etape galiūnai varžysis 135 kg rąsto kėlimo, lagaminų nešimo, 2 automobilių atkėlimo su išlaikymu, pritūpimų su svarmenimis, 360 kg svarmens nešimo 30 metrų, apvalių akmenų sukėlimo, vamzdžių pervertimo ir estafečių rungtyse.

„Akivaizdu, kad savo sportine forma galime didžiuotis visame pasaulyje, todėl Lietuvoje ketiname surengti ir tarptautinius galiūnų čempionatus. Be to, pernai Lietuvos galiūnų komandai laimėjus Pasaulio čempionatą, šiemet nutarėme surengti varžybas, kurios Lietuvos pirmajai ir antrajai komandoms butų puiki repeticija prieš startą Pasaulio čempionate”, – teigia stipriausias pasaulio atletas, Lietuvos galiūnų federacijos viceprezidentas Žydrūnas Savickas.

Pirmą kartą Lietuvoje bus surengtas didelio aistruolių dėmesio sulaukiantis „Baltijos komandinis čempionatas”, vyksiantis gegužės 27 d. Mažeikiuose. Iš Latvijos į Lietuvą šiemet perkeltas ir „Baltijos stipriausio vyro” turnyras (Birštonas, liepos 6 d.). Tikimasi, kad šis turnyras taps iššūkiu atletams pagerinti asmeninės įskaitos rezultatus pasaulinėje atrankoje.

Pagrindinę rinktinę, atstovausiančią Lietuvai Pasaulio galiūnų čempionate, sudaro Vilius Petrauskas, Saulius Brusokas, Vidas Blėkaitis ir Žydrūnas Savickas.

Rugpjūčio 5 d. Biržuose vyksiantis Tarptautinis galiūnų turnyras – tai pasaulį užkariavusių stipriausių atletų Alvido Brazdžiaus ir Žydrūno Savicko duoklė gimtajam miestui. Atletai tikisi, kad šis turnyras taps tradiciniu ir pritrauks nemažai pasaulinio garso sportininkų.

Aukščiausio rango galiūnai iš viso pasaulio Lietuvoje susirinks rugpjūčio 19 d. Marijampolėje vyksiančiose Lietuvos Grand Prix varžybose. Šio varžybos įtrauktos į Pasaulio galiūnų čempionato (World Grand Prix) tvarkaraštį, tad pagal šio turnyro rezultatus pasaulio atletams bus skaičiuojami reitingai ir įskaitiniai taškai bendroje World Grand Prix įskaitoje.

Lietuvos galiūnų federacija neatsisako ambicijų surengti varžybas prieš Pasaulio rinktinę, kurias planuojama surengti rugpjūčio mėnesį Klaipėdoje.

„Tikimės sulaukti galingiausių pasaulio atletų komandos, kad Lietuvos galiūnų rinktinė prieš išvykdama į Pasaulio čempionatą aistruoliams galėtų pademonstruoti sportinę formą ir norą atstovauti Lietuvai „, – tvirtina Lietuvos galiūnių federacijos viceprezidentas Ž.Savickas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.