Baltrušaičio premija – Georgijui Jefremovui

Jurgio Baltrušaičio lietuvių ir rusų bendradarbiavimo labdaros ir paramos fondas šių metų premiją už nuopelnus lietuvių ir rusų kultūroms skyrė Lietuvos ir Rusijos literatui, poetui, vertėjui Georgijui Jefremovui.

Kaip teigia Fondo valdyba ir jos vadovas aktorius Donatas Banionis, šio žmogaus veikla atitinka fondo numatytą tikslą – plėtoti kultūrinius ryšius tarp dviejų šalių, prisidėti prie lietuvių literatūros sklaidos pasaulyje.

Jefremovas gimė Maskvoje, studijavo Vilniuje, yra ir Lietuvos, ir Rusijos rašytojų sąjungos narys, taip pat abiejų šalių pilietis. Be to, jis dar ir produktyviai kuriantis poetas – 6 poezijos rinkinių ir vienos prozos knygos autorius bei vertėjas: nuo pirmos publikacijos 1970 metais iki šios dienos į rusų kalbą išvertė daugelio Lietuvos poetų (Baltrušaičio, Maironio, Salomėjos Nėries, Balio Sruogos, Justino Marcinkevičiaus, Marcelijaus Martinaičio, Bernardo Brazdžionio, Henriko Radausko, Sigito Gedos, Tomo Venclovos, Aido Marčėno, Arvydo Šlepiko, Sigito Parulskio) eiles.

Jefremovas yra vertęs ir prozą – Jurgio Kunčino, Mariaus Ivaškevičiaus kūrinius. Vienas naujausių Jefremovo nuveiktų darbų – Aido Marčėno, Marcelijaus Martinaičio, Justino Marcinkevičiaus poezijos ir Edvardo Gudavičiaus „Lietuvos istorijos” vertimai į rusų kalbą.

Baltrušaičio premijos įteikimo ceremonija vyks šiandien Vilniaus paveikslų galerijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.