Šiaulių studentai organizuoja protestą

Šiaulių universiteto studentų atstovybė ketvirtadienį organizuoja protesto eiseną. Šiaulių universiteto jaunimas rektoriui įteiks peticiją, kurioje surašyti nuogąstavimai dėl universiteto ateities – daugelis studentų nesutinka su senato sprendimu neatleisti Lidijos Ušeckienės iš Tęstinių studijų universiteto direktorės pareigų po to, kai paaiškėjo, jog L.Ušeckienės darbas – plagiatas.

Studentai pažymi, kad universiteto senatui neužteko drąsos nuplagijuotą monografiją „XX a. pedagogikos kryptys ir švietimo sistemos” pripažinti neautoriniu darbu ir panaikinti atestaciją dėl profesoriaus pareigų.

Senatoriams prieš slaptą balsavimą buvo pateiktos rektoriaus Vinco Lauručio sudarytų dviejų komisijų išvados. Jose siūlyta ne tik nepripažinti mokslo kūriniu L.Ušeckienės monografijos, atimti jai suteiktas profesoriaus pareigas, bet ir šalinti iš Tęstinių studijų instituto vadovo posto ir Šiaulių universiteto.

Atimti iš L.Ušeckienės Tęstinių studijų instituto vadovo postą pritrūko poros balsų, o dėl pašalinimo iš universiteto nebuvo net balsuota.

Tuomet už L.Ušeckienės pašalinimą iš Tęstinių studijų instituto vadovo pareigų balsavo 19, prieš – 12, susilaikė 1 senato narys. Šiame balsavime neužteko paprastos daugumos, reikėjo surinkti du trečdalius balsų.

Studentų atstovybė prognozuoja, jog eisenoje turėtų dalyvauti per šimtą studentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

1 atsiliepimas į "Šiaulių studentai organizuoja protestą"

  1. Vertejas

    Flying carpet reiskia skraidantis kilimas o ne kilimas lektuvas 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.