Finale laukia sunki dvikova

Po sunkių pusfinalio rungtynių dėl Lietuvos rankinio čempiono titulo susigrums reguliariajame sezone pirmąsias dvi vietas užėmusios Panevėžio „VikingMalt” ir Kauno „Lūšies/Akademiko” komandos

Abiejų pusfinalio porų finalininkai paaiškėjo tik po trečiųjų rungtynių.

Savų sienų pranašumas

Kauno „Lūšies/Akademiko” rankininkai praėjusį savaitgalį namie 24:21 (13:10) įveikė „Vilniaus” klubą ir laimėjo seriją 2-1. Per pirmuosius šių komandų pusfinalio mačus nugalėtojas paaiškėjo tik po pratęsimų. Pirmąsias varžybas 29:27 laimėjo kauniečiai, o per antrąsias vilniečiai atsilygino 27:26.

„Tikrai tikėjomės, kad laimėsime, ir tai įvyko, nors lengva nebuvo – „Vilniaus” komanda turi puikias perspektyvas”, – pasakojo kauniečių vyriausiasis treneris Antanas Katkevičius.

Reguliariojo sezono nugalėtojas Panevėžio „VikingMalt” namie 22:18 įveikė čempiono titulą praradusį Kauno „Granito-Kario” klubą ir taip pat seriją laimėjo 2-1. Pirmąsias rungtynes „VikingMalt” septynetukas Panevėžyje laimėjo 31:27, o antrąsias Kaune pralaimėjo 21:25.

„Varžybos buvo sunkios, ypač Kaune – varžovų vartininkas buvo tiesiog nepramušamas. Niekaip nesisekė pataikyti iš patogių padėčių, todėl ir pralaimėjome. Trečios varžybos irgi prasidėjo mums nepalankiai, bet sugebėjome pakreipti įvykius norima linkme”, – džiaugėsi „VikingMalt” vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Atsargios prognozės

Apie būsimą finalo dvikovą abu treneriai kalbėjo atsargiai. „Žinau tik viena: su jais galima žaisti. Panevėžiečiai irgi galvoja, kad gali prieš mus laimėti. Galimybės vienodos. Tik tiek, kad jų aikštėje galime blogiau sužaisti, o „Vikingmalt” turi aikštės pranašumą, – samprotavo Katkevičius. – Nemanau, kad meistriškumas labai skirtųsi. Tiesa, jų komanda turi daugiau patyrusių žaidėjų, žaidusių ar dabar žaidžiančių rinktinėje. O laimėti tikrai esame nusiteikę”.

Panašiai kalbėjo ir „VikingMalt” treneris. „Tai gana jauna komanda. Visą sezoną mums lipo ant kulnų, ir turnyrinėje lentelėje mus skyrė tik keli taškeliai. Logiška, kad pirmosios ir antrosios vietos laimėtojai pateko į finalą. Nebus lengva, nes kauniečiai žaidžia savotišką rankinį, ypač gynyba kibi. Bet žiūrėsim, kam labiau pasiseks, – svarstė Savukynas.

Novickio diskvalifikacija

Kova atkrintamosiose varžybose vyko ne tik žaidimo aikštelėje. Kauno „Granito/Kario” vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis per rungtynes su „VPU Šviesa/Savanoriu” užsipuolė varžybų teisėją ir jį apstumdė. Už tai treneris buvo diskvalifikuotas iki sezono pabaigos ir negalės vadovauti komandai rungtynėse dėl trečiosios vietos. „Rungtynių nemačiau, bet apie šį faktą žinau. Tai neišėjo į naudą komandai. Jei jis yra agresyvus, išbėga į aikštelę ir apstumdo teisėjus, tai nereikia norėti, kad gerai sutartų su jais, – komentavo Lietuvos rankinio federacijos vadybininkas Bronius Girdzijauskas.

O štai treneris jaučiasi nubaustas neteisėtai. „Krepšinio, futbolo šakose šie reikalai seniai sutvarkyti. Jei teisėjas blogai teisėjauja, tai jis pašalinamas, o dabar mums skiriami tie patys teisėjai, tris kartus iš eilės. Vadovauti komandai pradeda ne treneris, o teisėjai. Manau, tai ir nulėmė mūsų pralaimėjimą. Mano diskvalifikavimas – psichologinė trauma žaidėjams”, – skundėsi olimpinis čempionas Novickis.

Pasak kauniečių trenerio, tokius dalykus jis mato pirmą kartą. „Panevėžys ir Vilnius yra suinteresuoti, kad nevadovaučiau. Manau, tai kitiems naudinga. Per visą istoriją tokio precedento nemačiau, – stebėjosi Novickis. – Tai sąskaitų suvedinėjimas, o nubaudimas – tikras absurdas. Mane vos ne iš salės nori išstumti, neleidžia net rungtynių stebėti. Trumpai sakant – teisėjų šou”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.