Panevėžietė šachmatininkė – Lietuvos čempionė

Palangoje šešias dienas vyko Lietuvos jaunųjų šachmatininkų čempionatas. Trijose amžiaus grupėse (iki 12, 14 ir 16 metų) berniukai ir mergaitės kovojo dėl čempionų vardų ir kelialapių į pasaulio ir Europos čempionatus. Panevėžio kūno kultūros ir sporto centrui atstovavo 15 šachmatininkų.

Šauniausiai iš jų kovojo Miglė Rudytė. Parodžiusi ryžtą ir valią, nepralaimėjusi nė vienos partijos, surinkusi 7,5 taško iš 9 galimų, ji tapo Lietuvos čempione iki 12 metų. Dešimtmetė M.Karkos vidurinės mokyklos mokinė iškovojo teisę atstovauti Lietuvai rudenį vyksiančiame pasaulio čempionate.

Toje pačioje amžiaus grupėje žaidė dar dvi panevėžietės: Giedrė Vanagaitė ir Živilė Urbonavičiūtė. Jos taip pat buvo arti medalių. Po apmaudaus Giedrės pralaimėjimo paskutiniame rate Živilei, ji prarado galimybę tapti čempionato prizininke, o Živilė pagal koeficientą liko ketvirta.

Šauniai keturiolikmečių berniukų grupėje kovojo Donatas Urbonas. Jis pasipuošė bronzos medaliu.

Šešiolikmečių mergaičių grupėje Agnė Balčaitė liko ketvirta. Tarp šešiolikmečių berniukų Marius Baltranas – dvyliktas.

Pajūryje taip pat vyko dešimtmečių berniukų finalinis turnyras. Jame žaidė trys panevėžiečiai. Devynių ratų turnyre atkakliai dėl kelialapių kovojo Tadas Vanagas ir Orestas Andriulevičius. Šįkart sėkmė lydėjo Orestą – jam įteiktas bronzos medalis. T.Vanagas liko šeštas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

11 atsiliepimų į "Panevėžietė šachmatininkė – Lietuvos čempionė"

  1. kaunietis

    Ka cia ir komentuoti… Vel nusimato vieta uodegoje.

  2. dita14

    ka cia ir pridursi sias metais musu vieta zinoma ……. 😕

  3. dovile

    perklausius visas eurovizines dainas, tai visu lievos…. 💡 🙄 bet musu lietuviai kaip visada paskutiniai arba pries paskutiniai…

  4. bus

    taip kaip bus.gal ir nieko pasirodysim,jeigu Lukošius tai scenoje naesikratys

  5. anatolijus.lt

    Ziurint TV ju pasirodymas dar visai nieko…bet klausantis to paties per radija supratau, kad tai paskutinis S…AS
    LT Junaitid sintetine grupe…

  6. newer mind

    jie pasirody geriau nei bet kada anksciau rodesi lietuviai 😉 😛

  7. ziviliukas

    man atrodo kad taip beslepdami daina sawo europai mes kaiptik negausim daugumos balsu, o negaudami tu balsu mes pralosim 🙄 mums reikia nors siektiek pasipopuliarinti…….paziurekite kokie kiti dainininkai vyksta y eurovizija…jie dainuoja super man atrodo kad mes liksim kvailiausioj vietoj…….. 🙁

  8. rugile

    o man net labai puiki daina. Kas is tu reklamu, cia suveikia politika, nebuti vgalvoti tik apie I vieta, svarbu sudalyvauti. Ju dazniausia laimi tikrai ne geriausi dainininkai.

  9. pinkeys

    Ka ce daba pezat! siu metu dajna lb sauni i daug geresne uz visas tas kurios jau skambeja eurovizijoj. i manau kad seis metajs lajmesim gera vieta bent jau i pusfinali tikraj pateksim.
    LT UNITED cool

  10. mona

    kai labai nori pirmu vietu s… gaunasi geriau atsipalaiduokit ir pasidziaukit kad Lietuva is vis dalyvauja, tai ir pasiseks .O sie vyrai kurie vyksta i Eurovizija jega, jei kam nepatinka tegul neklauso nei ju nei visos eurovizijos.

  11. egle

    o taip!!! nerelu!! saunuoliai!wisiskai atsipalaidawo ant scenos, jokios itampos tik pasimegawimas) jega !!! winers!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.