Lietuviai galės išrinkti tautos namą

Gegužės pabaigoje rengiama individualių gyvenamųjų namų architektūros paroda – jau penktoji, jubiliejinė. Ją organizuoja UAB „Doleta” ir Lietuvos architektų sąjunga. Šia proga nuspręsta išrinkti geriausią per šešerius pastaruosius metus suprojektuotą ir jau pastatytą tautos namą. Projektus įvertinti visi norintieji galės balsuodami internetu.

Pasak vieno iš parodos organizatorių, UAB „Doleta” generalinio direktoriaus Vytauto Silevičiaus, geriausiojo lietuviško namo nominacija pirmą kartą sumanyta pernai ir išsyk sulaukė didžiulio dėmesio. Žmonės išties labai noriai reiškė savo nuomonę ir išrinko savo favoritą. Be to, virtualioje erdvėje užvirė nemažos diskusijos.

Jos parodė, kad ir paprasti žmonės, nespecialistai, sugeba pakankamai profesionaliai, reikliai vertinti projektus. Įdomu, kad jų vertinimas sutapo su autoritetingų žinovų, architektų nuomone. Kita vertus, tai dar viena galimybė ugdyti visuomenės skonį, supratimą, kas tai yra gera architektūra.

Pernai žmonės tinkamiausiu Lietuvos namu išrinko architekto Mindaugo Žvinio suprojektuotą namą, pastatytą Valakupiuose, Vilniuje. Neįmantrios architektūros statinys išsiskyrė iš kitų dėl ypač vykusio įkomponavimo į aplinką – pušyną, kuriame yra pastatytas. Parodos darbus vertinusi komisija jį taip pat pripažino vienu iš keturių pagrindinių nominantų.

Kaip informavo V.Silevičus, šiemet balsavimas truks visą birželio mėnesį. Internete bus patalpintos visų per šešerius metus parodose dalyvavusių projektų nuotraukos. Savo ruožtu geriausią šešerių metų darbą parodoje išrinks ir komisija.

Kaip ir ankstesnėse parodose, dar bus balsuojama už šių metų geriausią projektą, bus renkamas labiausiai pavykęs jaunųjų architektų darbas. Be to, architektai atidarymo metu galės balsuoti už „Pripažintą tarp kolegų” nominaciją.

Numatoma išleisti ir per visus šešerius metus parodoje dalyvavusių namų projektų katalogą, kuriame bus pristatyti geriausi šio laikotarpio šalies architektų darbai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.