Lietuviškasis Van Damas pralaimėjo

Šių metų rudenį dėl pasaulio muai tai (Tailando bokso) WBC čempiono vardo 70 kilogramų svorio kategorijoje su meistru iš Tailando kovos ne 24 metų Van Damu pramintas kaunietis Darius Skliaudys, bet jo bendraamžis – vokietis Markas Vogelis. Tai paaiškėjo gegužės 6-osios naktį Duisburgo „Scania arenoje”, kai trečiajame raunde kovą nokautu laimėjo aikštelės šeimininkas.

„Darius akivaizdžiai buvo pranašesnis, bet vokietis atliko vadinamąjį sėkmės smūgį”, – nusiminęs varžovo pergalę įvertino D.Skliaudžio treneris bei „Titano” klubo prezidentas Marius Misiūnas.

„Norėjau įkvėpti oro ir tą akimirką man jis pataikė į kepenis”, – neatsigavęs po apmaudaus pralaimėjimo prisipažino D.Skliaudys.

M.Vogelio ir D.Skliaudžio kova 4000 žiūrovų talpinančioje „Scania arenoje” buvo palikta desertui – po beveik 5 valandas trukusių tarptautinių kovų pagal K 1 taisykles ir prasidėjo tik 1 valandą nakties! Turnyrą DSF televizija vienu metu filmavo 11 vaizdo kamerų, o šį ketvirtadienį planuoja parodyti vaizdo įrašą.

Pirmajame iš penkių numatytų raundų per porą savaičių numetęs 7 kilogramus Darius kovojo tiksliai ir atliko kelis stiprius smūgius koja. Antrajame raunde kova tapo lygi, varžovai apsikeitė keliais sėkmingais smūgiais, tačiau pabaigoje M.Vogelis praleido stiprų smūgį keliu. Trečiajame raunde persvarą turėjo D.Skliaudys: audringai palaikomas žiūrovų vokietis bandė atakuoti, uždirbo kelis taškus, tačiau praleido stiprius smūgius keliu, rankomis, o po smūgio alkūne lietuviškasis Van Damas varžovui sulaužė nosį.

Kai atrodė, kad vokietis netrukus bus nokautuotas, kruvinas M.Vogelis pademonstravo valią: po staigaus jo smūgio į kepenis D.Skliaudys krito nokautuotas, o sutrikęs Markas pateko į džiaugsmingai rėkiančių savo trenerių bei asistentų glėbį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.