P.Auštrevičiaus liberalai neatsigina nuo kitų liberalų spiečiaus

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) pirmininkas Petras Auštrevičius sunerimo dėl pastaruoju metu vėl stipriai suaktyvėjusios Liberalų sąjūdžiu pasivadinusios visuomeninės asociacijos veiklos.

P.Auštrevičiui nekyla abejonių, kad ši asociacija sukurta vien todėl, kad diskredituotų naują, nuo Vilniaus mero Artūro Zuoko liberalcentristų atskilusių partijos kolegų organizaciją.

Valstybiniame patentų biure mėginta užregistruoti kuo daugiau pavadinimų, kuriuose kartotųsi žodžiai „liberalų”, „partija”, „sąjunga”. Tokių pavadinimų užregistruota devyni. P.Auštrevičiaus liberalai sunkiai, bet praslydo su „sąjūdžio” pavadinimu, nors iš Liberalų ir centro sąjungos metų pradžioje pasitraukęs verslininkas Jonas Gavelis įregistravo ir Liberalų sąjūdžio (LS) pavadinimą.

P.Auštrevičiaus liberalai tik rankomis skėsčioja, kai mažai kam žinomas J.Gavelis puola A.Zuoką dėl šio nepakantaus požiūrio į seksualines mažumas. „Auštrevičininkų” bėda ta, kad pareiškimai, kuriuose reikalaujama liberalesnio požiūrio į minėtas mažumas, siejami būtent su LRLS. O šis sąjūdis propaguoja tokias pat tradicines šeimos vertybes, kokiomis remiasi ir A.Zuokas.

Precedento partijų istorijoje neturinti padėtis ir dėl to kylančios dviprasmybės tęsis tol, kol Lietuvoje veiks bent penkios (LRLS, LS, Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų demokratų partija, socialliberalai) daugiau ar mažiau aktyvios politinės organizacijos. Nereikia pamiršti, kad dar devynios, jau registruotos, laukia savo eilės. Tikra liberalizmo puota.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.