„Da Vinčio kodas” atkoduoja politinį skandalą

„Da Vinčio kodas”- daugiausia skandalų ir visuomenės dėmesio sulaukiantis filmas. Pasirodo netgi Prancūzijos prezidentas neliko abejingas šiam kino šedevrui.

Neseniai šalies spaudoje pasirodė straipsniai su antraštėmis apie Jacques Chiraco daromą įtaką filmo režisieriams. Anot informacijos šaltinių, garsusis politikas taip susidomėjo pačiu filmu, kad net bandė įtikinti režisierius suteikti pagrindinius vaidmenis jo šeimos draugams.

Kaip teigia dienraštis „The Times”, garsusis politikas pagrindiniam jaunos mokslininkės Sophie Neveu vaidmeniui bandė „prastumti” seksualiąją filmo „Vilkų brolija” aktorę Sophie Marceau. Pasirodo 39-rių garsenybė yra artima Chiraco dukters draugė , o taip pat 2002- aisiais aktyviai dalyvavo prezidento rinkiminėje kampanijoje.

Tačiau galiausiai konkursą laimėjo šmaikščioji Audrey Tautou, kuri nusifilmavus šiame filme, atsikratė jai klijuojamos Amelijos iš Monmarto etiketės.

Vėliau šį skandalą dar labiau paaštrino filmo režisierius Ronas Howardas, kuris atskleidė, prezidento reikalavimą, kad aktoriui Jean Reno,filme vaidinančiam detektyvo Bezu Fache vaidmenį, būtų mokamas kur kas didesnis honoraras nei buvo sutarta.

Aišku politikas nesiruošė likt skoloj ir žadėjo lengvai ir greitai gauti leidimą filmuoti scenas garsiajam Luvro muziejuje prie autentiškų meno kurinių.

” Visa tai skambėjo labai keistai, o ypač iš pačio prezidento lūpų. Laimei viskas jau buvo nuspręsta ir tai nedarė jokios įtakos filmo kūrimui”,- būtent taip režisierius apibūdino susitikimą su J. Chiracu.

Tik pasirodžius šiai žinutei prezidento atstovai spaudai išplatino pranešimą teigiantį, jog prezidentas tikrai buvo susitikęs su filmo prodiuseriu Brianu Grazeriu, tačiau jokiu būdu nedarė įtakos filmo kūrimui ir vaidmenų paskirstymui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.