Vėlai kviečiant taksi, reikia slaptažodžio

Panevėžyje didžiausio pramogų ir prekybos centro „Babilono” pardavėjos skundžiasi, kad po darbo sudėtinga grįžti į namus. Paskutinis maršrutinis autobusas išvažiuoja 22.20 val. Pabandžius kviesti taksi, išgirstamas atsakymas, jog į pramogų centrą automobiliai nevažiuos.

Slaptažodis paveikė

Didžiausias mieste pramogų ir prekybos centras „Babilonas” gali džiaugtis įvairių parduotovių gausa. Tačiau pardavėjos, kurios baigia darbą 22 valandą, nėra patenkintos transporto paslaugas teikiančiomis įmonėmis.

Į redakciją kreipėsi vienos parduotuvės pardavėja Jurga S. (vardas pakeistas). Moteris kalbėjo, kad baigus darbą 22 valandą dar reikia uždaryti parduotuvę, viską sutvarkyti. „Praeina dar pusvalandis. Paskutinis maršrutinis autobusas iš stotelės išvažiuoja po dešimtos, jei į jį nespėji, tenka kviesti taksi. Labai dažnai taksi firmų dispečerės, išgirdusios „Babilono” adresą, atsako, kad automobiliai nevažiuos”, – pasakojo „Babilone” dirbanti moteris.

Pasak Jurgos S., taksistai atvažiuoja tik tada, jei pasakai slaptažodį. „Vienos taksi firmos vairuotojas patarė, kviečiant automobilį, pasakyti, kad privažiuotų prie „Jysk” parduotuvės durų. Išbandžiau. Slaptažodis paveikė, ir taksi atvažiavo”, – pasakojo moteris.

Namo ėjo pėsčiomis

Pardavėja bandė aiškintis, kodėl taksistai taip nenoriai važiuoja paimti keleivių prie pramogų ir prekybos centro „Babilonas”. „Taksi bendrovių atstovai kalbėjo, kad jie tiesiog jaučiasi nesaugiai. Vairuotojai tvirtina, kad dažnai, atvažiavę paimti keleivių iš „Babilono”, jų tiesiog nesulaukia. Pasitaiko atvejų, kad už važiavimą nesumoka. Suprantu, kad geriau patikimas keleivis, kuris sumoka. Tačiau ką daryti mums?” – kalbėjo Jurga S.

Moteris prisiminė, kad kai kartą kvietė taksi, buvo atsakyta, jog automobilis nevažiuos. „Kadangi paskutinis maršrutinis autobusas buvo jau išvažiavęs, namo ėjau pėsčiomis. Baugoka buvo eiti, nes gyvenu tolokai nuo „Babilono”. Ėjau ir drąsinau save, kad namo pareisiu sėkmingai ir manęs niekas neužpuls”, – teigė „Babilone” dirbanti pardavėja.

Keisti grafiko neketina

Panevėžio autobusų parko direktoriaus pavaduotojas Alvydas Dirsė, kalbėdamas apie šią problemą, PB teigė, kad į „Babiloną” važiuoja nemažai autobusų. „Maršrutą aptarnauja 1, 3 ir 14-asis autobusai. Paskutinis reisas iš aikštelės, esančios netoli prekybos centro, darbo dienomis – 22.20 val. Kad keleiviams būtų patogiau, autobusas važiuoja per centrą”, – aiškino jis.

Direktoriaus pavaduotojas tikino, kad paskutiniu reisu važiuoja ne itin daug keleivių. „Man atrodo, jog daugelis prekybos centro parduotuvių darbuotojų gyvena netoli „Babilono”. Kiti turi nuosavus automobilius ir parvažiuoja”, – tvirtino A.Dirsė.

Bendrovės darbuotojas sakė, kad keisti autobuso važiavimo grafikų neketinama. „Dėl kelių žmonių to daryti neverta”, – aiškino A.Dirsė.

Taksistai nori būti saugūs

Taksi firmos „Olreta” savininkas Arvydas Šveikauskas PB teigė, kad pasitaiko atvejų, kai taksi automobiliai nevažiuoja. „Tai būna retai, bet pasitaiko. Neteko girdėti, kad taksistai vengtų važiuoti paimti keleivių iš „Babilono”. Gal tai būna tada, kai kviečiama naktį. Taksi vairuotojai nori jaustis saugiai, todėl kartais ir nevažiuoja paiimti keleivių iš naktinių klubų, kavinių. Nieko keista čia nėra”, – aiškino A.Šveikauskas.

Formuojamas saugaus miesto įvaizdis

Panevėžio miesto savivaldybės interneto svetainėje galima rasti įrašų, kad reikia formuoti saugaus miesto įvaizdį, sukurti sveiką ir saugią aplinką. Taip pat numatyta periodiškai rengti sociologines apklausas, kuriomis siekiama išaiškinti panevėžiečių ir miesto svečių nuomonę dėl viešojo saugumo situacijos mieste. Kiek tokių apklausų buvo atlikta, PB išsiaiškinti nepavyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.