Šeimos mėnesio renginiai pakvies šeimas praleisti daugiau laiko kartu

Siekdama atkreipti dėmesį į šeimos vertybes ir pakviesti šeimas kuo daugiau laiko praleisti kartu, Vilniaus miesto savivaldybė pirmą kartą skelbia Šeimos mėnesį. Šis mėnuo sujungs pirmąjį gegužės ir pirmąjį birželio sekmadienius – Motinos ir Tėvo dienas. Visą mėnesį, gegužės 5 – birželio 4 dienomis, sostinėje vyks daugybė kultūros, sporto renginių, viešų meno bei sveikatingumo akcijų, kurios suteiks progą vaikams, jų tėvams ir seneliams pabūti kartu ir įdomiai praleisti laiką.

„Šiandien nepakankamai dėmesio skiriame šeimai, artimiesiems, tradicinės šeimos vertybėms. Tai, kas vadinama tradicine šeima, kartais laikoma jau kone atgyvena. Tuo tarpu kaip tik šeima absoliučiai mūsų daugumai buvo, yra ir turėtų būti tvirčiausia atrama. Todėl skelbiame Šeimos mėnesį, kviesdami vilniečius nuo Mamos dienos iki Tėčio dienos daugiau pabūti su pačiais artimiausiais žmonėmis, kartu išeiti į miestą, pasidžiaugti gražiais ir prasmingais renginiais”,- sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Džiaugiuosi, kad visas mėnuo skirtas pagerbti šeimai. Tai graži iniciatyva, tai žmonių, kuriems rūpi šeima ir pamatinės vertybės, prabilimas į visuomenę. Šeima yra gėris, kuris leidžia mums būti pačiu savimi, jaustis saugiu. Šis mėnuo – nuostabi galimybė šeimai pabūti kartu, viešai parodyti, kad niekas iš mūsų negali atimti šios privilegijos”,- linkėdamas išsaugoti šventės tęstinumą kalbėjo kunigas Ričardas Doveika.

Šeimos mėnesio renginiai prasideda jau šiandien. Vyksta pilietinė akcija „Mano šeima” – fotografijų paroda „Lietuvos aido” galerijoje, prasideda šviečiamieji renginiai „Drauge su šeima” Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir seniūnijose, 19 val. Vilniaus mokytojų namuose vyks dainuojamosios poezijos koncertas „Žodžiai motinai”. Sekmadienį vilniečius ir miesto svečius kviečia net du koncertai – 12 val. koncertas „Tau, mamyte” Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje ir 16 val. Motinos dienai skirtas nemokamas koncertas „Siemens” arenoje.

Vėliau Šeimos mėnesio renginius pratęs sveikatingumo akcija „Rožinis kaspinėlis”, būsimoms mamoms skirtas renginys „Laukiam ateinančio stebuklo” Vilniaus rotušėje, Vilniaus miesto šeimynų koncertas „Graži mūsų šeimynėlė” Alumnato kieme, įvairūs sporto turnyrai ir čempionatai, Lietuvos vaikų festivalio „Mes – pasaulis” finalas „Siemens” arenoje, senamiestyje vyksianti Senamiesčio teatro ir Vilniaus statybos dizaino kolegijos akcija „Angelų palaiminimas”, Tėčio dienai skirti renginiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.